Ensimmäinen koulupäivä

Monen vuoden sairastelun jälkeen koitti vihdoin se päivä, kun pääsin taas opiskelemaan. Paljon on vuodessa muuttunut. Ilman avannetta monet asiat, mitä pystyn nyt tekemään eivät olisi mahdollisia tai ainakin minun elämä olisi paljon vaikeampaa. Toki ei minun terveys vieläkään ole 100%, mutta en usko, että se tulee sitä koskaan olemaan.

Aloitin siis opiskelemaan Media-alan perustutkintoa. Olen videokuvaus linjalla. Olen nyt jo innoissani kaikesta, mitä tulen oppimaan tulevien kahden vuoden aikana. Tulen varmasti oppimaan paljon uutta ja kehittämään jo olemassa olevia taitoja. Pystyn hyödyntämään opittua täällä blogissa ja myös Youtube kanavallani, jolle en tosin ole hirveästi sisältöä viime aikoina tehnyt. Olen varma, että tässä syksyn aikana sinnekin jokunen video tulee. Siinä pääsee kivasti treenaaman koulussa oppimiani asioita.

Ensimmäisenä koulupäivänä lähinnä vaan tutustuttiin kouluun ja kaikkeen opintoihin liittyvään. Tämä ensimmäinen viikko tulee olemaan aika helppo. Ensi viikolla päästään sitten kunnolla opiskelemaan, kun jokaiselle tehdään oma opintosuunnitelma.

Täytyy sanoa, että nyt koulupäivän jälkeen on todella väsynyt olo. Edellisenä yönä en nukkunut kunnolla. Jotenkin viimeaikoina on muutenkin ollut vaikeuksia nukahtaa. Uni on ollut sellaista koiranunta. Jaksamisen kannalta olisi tärkeää, että pystyisi nukkumaan kunnolla. Ensimmäistä koulupäivää aamusta alkaen varjosti mahakivut ja närästys. Luulen, että tämä osaltaan vaikuttaa siihen, miksi en ole pystynyt nukkumaan kunnolla viime viikkoina. Sinänsä tässä ei ole mitään uutta. Tämä unettomuus ja vaikeudet nukahtaa on aika tuttua minulle ajalta ennen leikkauksia. Pitää varmaan varata lääkäriaikaa, kunhan tässä muita kiireiltä kerkeää.

Tämä viikko on aika kiireinen. Torstaihin asti on koulua. Perjantaina on onneksi vapaapäivä. Otin viikonlopuksi töitä, joten hirveästi vapaa aikaa ei jää. Lauantaina menen töiden jälkeen katsomaan Vain elämää-konserttia. Onneksi ensi viikko on vähän helpompi. Ainoa asia, mikä minua jännittää opiskelujen ja töiden yhdistämisessä on oma jaksamiseni. Nyt jo kesän työputken jäljiltä kroppa antaa merkkejä siitä, että pitäisi vähentää töiden määrää. Pitää tässä syksyn aikana tehdä päätöksiä töihin riippuen. Uskon, että kun vähennän taakkaa olonikin on hieman parempi. Ei ole hyvä, että kroppa on koko ajan stressitilassa. Vielä kun oppisi rentoutumaan kunnolla.:)

Opiskelujen tasapainoksi aloitan treenaamisen kunhan olo edes vähän helpottaa. Opiskelu on kuitenkin suurimmaksi osaksi istumista ja seisomista, joten on todella hyvä treenata, niin jaksaa sitten opiskella. Treenaamisesta saa myös lisää energiaa ja hyvän mielen. Nyt on taas ollut treenitaukoa pari kuukautta huonon olon takia. Pitää varmaan aluksi aloittaa varovasti ja sitten myöhemmin lisätä treenien määrää.

Tässä vähän ensimmäisen koulupäivän fiiliksiä ja kuulumisia. Opiskelu tuo hieman erilaista sisältöä elämään ja tulen täällä jakamaan, miten opintoni sujuu ja millaista on aikuisopiskelu Media-alalla.

https://www.facebook.com/MeMylifeAndIBD/?ref=aymt_homepage_panel