Kuulumisia ja ajatuksia avanteesta

Avanteen kanssa on ollut alusta asti pieniä ongelmia. Suolistoni tuntuu menevän tukkoon milloin mistäkin ruu’asta todella helposti. Yleensä nämä tukokset eivät ole olleet mitenkään pahoja, vaan menevät itsestään ohi, juomalla vettä ja liikkumalla. Tukos oireita minulla on ollut pari viikkoa. Välillä tukos hellitää ja sitten se tulee takaisin. Monena yönä on ollut maha kipeänä onneksi Litalgin auttaa ja pystyn jotenkin nukkumaan. Kun tuo pahin tukos hellitti, menin yksi aamu tyhjentämään pussia, voin sanoa että se haju oli jotain ihan hirveetä. Lisäksi pussin suodatin oli mennyt tukkoon, koska tavaraa oli tullut vuorokauden aikana paljon. Jos pussin suodatin on tukossa tai rikki se päästää hajuja läpi. Normaalisti avanne ei haise miltään, koska suodatin ei päästä hajuja läpi. Kylppäri haisi mädäntyneeltä kalalta. Suoleni ei onneksi ole kokonaan tukossa eli tavaraa kyllä tulee, mutta jokin pieni tukos siellä tuntuu.

Nyt tässä koko viime viikon ollut energiat ihan nollissa. Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen jo silloin, mutta jaksoin kirjoittaa vain pari riviä. Koko viikonloppu meni väsymyksen kanssa taistellessa. Ei ole pitkään aikaan ollut väsymys näin pahana. Olo tuntuu siltä kuin olisi tehnyt jonkun rankan urheilusuorituksen. Olen vain maannut sängyssä suurimman osan päivistä. Koko kroppa tuntuu äärimmäisen raskaalta. Tänää onneksi on hieman enemmän energiaa.

Ohivuotoja on taas tullut 🙁 Eilen pussia vaihtaessani huomasin, että pyoderma näyttää ainakin minun silmiin syvemmältä. Avannehoitajalle olen menossa vasta viikon päästä. Iho tuolta avanteen puolen kyljestä tuntuu aralta, onneksi ei kuitenkaan niin kipeältä kuin silloin, kun se pyoderma tuli. Laapistin eilen vähän haavan reunoja ja sitä koko haavaa, jos se siitä lähtisi pienemään. Tällä hetkellä vaihdan pussia joka päivä. Tuossa oli ihan ok jakso, jolloin vaihdoin kahden välillä kolmen päivän välein.  Olen jossain vaiheessa tekemässä videota, jossa vähän kerron mitä avannetarvikkeita käytän ja miksi. Syksyllä olisi muutenkin tarkoitus aktivoitua myös Youtubessa.

Minulla olisi myös tarkoitus jatkaa opintojani etälukiossa. Saa nähdä aloitanko nyt ensimmäisessä vai vasta toisessa jaksossa. Terveyden ehdoilla mennään. Pienin askelin pitää edetä kohti lopullista päämäärää. Tässä menee varmaan koko loppuvuosi uudelleen elämään opetellessa. Niin kauan olen ollut poissa näistä kuvioista.

Syksyllä aloitan myös salilla käymisen uudestaan, se tulee olemaan jännittävää. Pitää aloittaa ihan rauhassa ja katsoa, miten tämä kroppa pystyy liikkumaan nyt, kun minulla on avanne. Kaikki vyöt on jo valmiina jumppia varten. 🙂 Alku on aina haastavaa. Tulen myös syksyn aikana muuttamaan muutenkin elämäntapoja. Tavoitteena olisi päästä kesäkuntoon 2017. 😀 Ja kyllä, aion mennä rannalle bikinit päällä. Minulle avanteestani puhuminen on hyvin luontevaa. Avanne ei ole ällöttävä! Olen huomannut, että kun mainitsen minulla olevan avanteen, ihmiset haluavat tietää siitä lisää. Luulen itsevarman asenteeni vaikuttavan asiaan hyvin paljon. Olen itsevarmempi kuin koskaan ennen. Ehkä se johtuu siitä, että pystyn nyt kontrolloimaan omaan kropaani enemmän. Ennen avannetta se oli sairauteni joka oli niskanpäällä enkä minä. Nyt olen hitaasti, mutta varmasti pääsemässä niskanpäälle ja voittamassa tämän erän. 🙂 Tulen jatkossakin puhumaan avanteestani ja jakamaan tietoisuutta. Avanne on vieläkin tabu ja on paljon tehtävää ennen kuin siitä tulee ns. ”normaali” asia. Puhumalla siitä voimme auttaa muita sekä muuttamaan joidenkin ihmisten asenteita positivisemmiksi. Avanne ei ole kirous, vaan uusi mahdollisuus terveempään elämään. 🙂

image
Tässä minun ohutsuoliavanteeni! 🙂

 

 

3 kommenttia

  1. mintti sanoo:

    Ihanaa että olet avoin tuon avanteen kanssa 🙂 On kiva tietää asioista joista ei ole omaa kokemusta! toivottavasti et kipeydy enempää. vaan saat ihosi kuntoon! <3

  2. Outi sanoo:

    Hienoa, että olet noin itsevarma ja sinulla on oikeanlainen asenne asiaan. Olisi tosiaan tärkeää, että ihmiset olisivat tietoisempia avanne asioista, koska uskon niiden yleistyvän jatkossa aika paljon. Lisääntyyhän suolistosairauksienkin määrä huimaa vauhtia.

  3. Tepa sanoo:

    Kiva kuulla tästä avanneasiasta enemmänkin – edesmenneellä ystävälläni oli avanne myös ja oli mielenkiintoista nähdä miten homma toimii. Avoimuus ennen kaikkea! 🙂 Toivotaan, että iho tulee kuntoon piakkoin!

Kommentointi on suljettu.