Haastavaa ja monipuolista opiskelua

Taas yksi viikko opiskelua takana. Tällä viikolla jouduin olemaan keskiviikkona pois koulusta migreenin takia. Onneksi se kuitenkin helpotti ja pääsin torstaina kouluun. Teimme torstaina käsikirjoitusta ja spiikkiä videota varten, siinä meni koko päivä. Onneksi ideoista ei ainakaan ollut pulaa. Kirjoittaminen on oma vahvuuteni ja sen takia spiikin kirjoittaminen onnistui mielestäni todella sujuvasti yhdessä luokkatoverin kanssa.

Perjantaina alettiin sitten kuvaamaan tuota videota. Oman lisähaasteensa hommaan toi, että nyt videokuvaamisen lisäksi piti vielä äänittää erikseen ääntä. Meille ei oltu vielä opetettu ääntä, joten kaikki tuli uutena. Tällä kertaa videon kuvaaminen tuntui haastavalta. Meillä oli ehkä liian kunnianhimoinen suunnitelma taitoihimme nähden. Tuntui välillä siltä, että aikaa kuluu, mutta projekti ei etene yhtä sujuvasti kuin mitä toivoisi. Jokaisella on oma tapansa tehdä asioita ja jokaisen pitää saada tehdä kaikkea, joten tämä tuo oman haasteensa ryhmätyöskentelyyn. Tämän takia kuvaamiseen menee paljon enemmän aikaa. Itse olen järjestelmällinen ja tykkään siitä, että kun tehdään jotain, on selkeä roolijako siitä, mitä kukin tekee. Tässä tekemällä erilaisten ihmisten kanssa oppii myös paljon itsestään. Perjantaina ei ehkä ole kaikista otollisin aika muutenkaan kuvata, kun kaikki odottaa jo viikonloppua. 😀

kuvaus setup

No, mutta onneksi tuli valmista ajallaan. Ensi viikolla sitten editoidaan, joten jää nähtäväksi tuliko tarpeeksi materiaalia ja millaista jälkeä saimme aikaan. 😀

 

Perjantaina koulun jälkeen oli kaikkensa antanut ja väsynyt olo. Nyt viikonlopun lepään ja otan rauhassa. Syysflunssa tekee näköjään tuloaan, pitää toivoa, että flunssa ei olisi yhtä paha kuin viimeksi. Vastustuskyky on minulla todella huono IBD:n takia, joten saan todella herkästi kaikki pöpöt itselleni ja niistä toipuminenkin vie enemmän aikaa kuin muilla. Onneksi alku viikosta on kaksi etäpäivää ja keskiviikko on helpompi päivä, niin tässä on aikaa toipua ja kerätä voimia tulevaa editointirupeamaa ja ensi viikonlopun töitä varten.

Maanantaina pitäisi alkaa pikkuhiljaa etsimään työharjoittelupaikkaa. Harjoittelu on marraskuussa, mutta on hyvä olla ajoissa liikkeellä, niin pääsee sitten varmasti johonkin harjoitteluun. Harjoittelu tulee kestämään 5 viikkoa. Odotan jo innolla, että pääsen käyttämään koulussa oppimiani taitoja ihan käytännössä jollain työpaikalla. Projektien tekeminen työpaikalla on varmasti erilaisempaa kuin koulussa, mikä sopii itselleni paremmin kuin hyvin. Työharjoittelujaksolla saa varmasti vähän käsitystä siitä, että millaista media-alalla työskentely oikeasti on. Työharjoitteluita tulee tässä kahden vuoden aikana useampia, joten paljon käytännön kokemusta tulen samaan alalta.

Tässä vähän tämän viikon kuulumisia ja mietteitä. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! <3

https://www.facebook.com/MeMylifeAndIBD/