Cindarella -tositarina

Cindy

Olen kolmekymppinen nainen ja olen varhaiseläkkeellä. Asun Tampereella kahden kissani kans. Minun harrastuksiini kuuluu lukeminen, salilla käyminen, keräilen My Little Poneja ja Barbeja, käyn kirkossa, soitan pianoa, kudon ja kuuntelen musiikkia. Sairastuin nuorena psykoosiin ja olen siitä asti syönyt lääkkeitä ja käynyt sairaalassakin muutamaan otteeseen. Nyt olen paremmassa kunnossa.

Deemäinen tyyppi

Tepa

Kuulovammainen ykköstyypin diabeetikko, jolla on todettu myös lisäsairauksia oheen värittämään arkea. Tykkään mm. welsh corgeista, suomalaisesta marjaviinistä, matkustelusta, kokkaamisesta, Flightradar24:sta, metrokartoista, järjestö- ja vapaaehtoistyöstä sekä aidoista ihmisistä.

Ei löytynyt onnee onnelasta

suwi

22-vuotias nainen Turusta, joka kamppailee keskivaikean masennuksen, ahdistuneisuushäiriön, epävakaan persoonallisuushäiriön ja pelkojen kanssa.

Elämää keltaisten lasien läpi

Heidi

Olen 19-vuotias opiskelija Kymenlaaksosta ja aiemmin olin saanut endometrioosidiagnoosin, mutta leikkauksessa ei löytynytkään mitään. Nyt jäin tyhjän päälle vaivojeni kanssa, mutta koitan elää sen kanssa. Jokainen päiväni on erilainen, muttei koskaan helppo.

Geenipoolin voittaja

Annika

Geenipoolin ykkösnainen, 23 vuotta Saanut diplomit sarjoissa: ADHD - Aivolisäkkeen hyvänlaatuinen kasvain - Astma - Atooppinen ihottuma - Allergisuus - Endometrioosi - Hyperprolaktinemia - Masennus - POTS

GEENIVIRHE

Emily

Olen rauhallinen 23- vuotta täyttänyt nuori nainen, jonka elämässä ei ole mennyt ihan kaikki nallekarkit tasan. Elän nivelreuman, epilepsian ja kahden perinnöllisen kavernooma kasvaimen kanssa suhkot normaalia opiskelijaelämää Lappeenrannassa. Aikaa vietän parhaiten lenkkipolulla, ystävien kanssa ja elämästä nauttien, välittämättä turhia kaikesta ylimääräisestä. Rakastan matkustelua ja minulla on aina suunnitelma niin reissuun kun reissuunkin. Vaikka elämäni on viimeisen viiden vuoden aikana vaihdellut nollasta sataan sisältäen niin kipua kuin epätoivoakin, olen pyrkinyt elämään mahdollisemman stressitöntä, normaalia ja ennen kaikkea onnellista elämää. Haluan nauttia niin pienistä kuin isoistakin hetkistä, joita elämässäni tapahtuu. Pidän myös hetkien tallentamisesta instagram-sovellukseen. Turhat selfiet, ruokakuvat ja reissukuvat voit löytää nimimerkillä @emiliakaroliiiiina (huom. Viisi i-kirjainta) Tervetuloa lukemaan!

Hämärä hiljaisuus

Maija

Valosta varjoon - ja takaisin. Hyvät ja huonot päivät vaihtelevat kun kutsumattomana vieraana vierellä kulkee fibromyalgia ja liuta muita sairauksia. Onneksi elämässä on isoja ja pieniä ilonaiheita niin, että useimmiten vaakakuppi kallistuu sinne plussan puolelle.

Hetki kerralla

Anniina

Parikymppinen nuori nainen, joka opettelee elämää epilepsian kanssa. Kirjoittelen elämän iloista ja suruista sekä epilepsian vaikutuksesta minun elämääni.

Koiperhosia pitsihelmoissa

Aurelia Ulmatar

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujan omaisen ajatuksen virtaa elämästä masennuksen, läheisriippuvuuden ja ahdistuksen värittämänä. Parisuhteesta, arjesta, elämän iloista ja kyyneltulvista. "Koiperhoset syövät onnen muruset piironginlaatikosta öisin. Jäävät jaloistaan kiinni tahmeisiin kahvikuppeihin, aamun hengittäessä itseään ikkunoista."

Me, My Life And IBD

JaanaK

Olen Colitis ulcerosaa eli haavaista paksusuolentulehdusta sairastava 24-vuotias media-alan opiskelija. Hyvin pitkään sairauteni hallitsi koko elämääni, mutta 2016 tehdyn pysyvän ohutsuoliavanteen ansiosta olen alkanut saamaan elämääni pikkuhiljaa takaisin.

Merenneidon pieniä ideoita

m3r1

Rankasta lapsuudesta ponnistin juuri haluamaani suuntaan, jossa sijaitsee Turku AMK ja kirjastoala, laulaminen sekä liikunta.

Mielenmeret

Merkka

-85vuonna syntynyt kahden lapsen äiti. Kaksisuuntainen mielialahäiriö,masennus,tunne elämänsäätelyhäiriö, syömishäiriö sekä sosiaalisten tilanteiden pelko, värittää elämää. Asiaa ja asian vierestä kirjoittelua, ripauksella hullua huumoria.

Mimmistiina

Mimmi

23 talvea taaksensa jättänyt tamperelainen, joka kantaa mukanaan omia värikyniään mm. synnynnäinen Diplegia spastica, lastenreuma, neuropaattiset kiputilat ja fibromyalgia. "Elämä ottaa, mutta se myös antaa", on joku viisas joskus sanonut. Instagramissa ja Snapchatissa pääsee seuraamaan @mimmistiina & http://mimmistiina.kuvat.fi/

Minka vs. sisäinen syyttäjä

Minka

Tarina nuoren naisen kamppailusta sisäistä syyttäjäänsä ja masennusta vastaan. Raa'an rehellisesti, niin hyvässä kuin pahassakin.

MS vs. HANNASH

Hanna Vauhkonen

Olen 24v rouva ja äiti joka sairastaa aggressiivista MS-tautia. Dg 3/15. Puran blogiini tunteideni kirjoa ja kerron arjestani invalidisoituneena.

MUTKIA MATKASSA

SARA

Savolaiskarjalainen 18-vuotias nuori nainen täällä kirjoittelee elämästään. Filosofia ja psykologia ovat urheilun ja musiikin lisäksi lähellä sydäntä. Tähän astiseen matkaani on mahtunut paljon mutkia, joista jotkin ovat olleet jyrkempiä kuin toiset. Kuitenkin tähän asti on selvitty ja eteenpäin olisi tarkoitus jatkaa. Elämääni pääsee tarkemmin seuraamaan instagramin puolella (@ssaraelf).

Olallani istuu peikko

Henu

Mie olen kahden pienen tytön mamma pohjoisesta. Kohta kolmekymmentä mittarissa ja rankka historia takana mutta elämä vasta edessä!

Oman elämäni supermän

Hanski

Olen parikymppinen nuori nainen ja elän elämääni harvinaisen geenivirheen ja siitä seuranneiden muiden sairauksien kanssa. Silti sitä jaksaa aina olla positiivinen vaikka elämä potkii välillä rankasti päähän.

Pienen mielen suuri häiriö

Henna

Olen 24-vuotias ja asustelen keski-Suomessa. Teen ravintola-alan töitä ja vapaa-aikani kuluu ystävien, neulomisen ja perheen parissa. Kaksisuuntainen mielialahäiriö luo välillä synkän pilven pään päälle, mutta tunnen olevani elämässäni kiinni enemmän kun koskaan.

Pienet onnen hetket

Oona

Minun elämääni kuuluu neljä koiraa ja isäntä, asumme omakotitalossa Pohjois-Savossa. Välillä on päiviä joita varjostaa menneisyyden synkkä pilvi, mutta pienillä onnen hetkillä saan voimaa selviytymiseen.

Rikki revityn päiväkirja

Rölliina

Raiskauksesta ja sen jälkipuinneista toipuvan naisen elämää ja ajatuksia. Notkahduksista huolimatta on vain yksi suunta ja se on: eteenpäin! 🙂 P.S. Mulle saa laittaa sähkopostia osoitteeseen rolliina(at)hotmail.com, kiitos ja kumarrus! :*

S E R E N D I P I T Y

Pauliina

Olen räväkän lupsakka savolaespohojalaanen nuori nainen. Aikani vietän opiskellen, treenaten, elämästä nautiskellen ja ennen kaikkea ajatellen kaikkea maan ja taivaan väliltä. Keittiöpsykologiksikin minua on tituleerattu. Elämääni on mahtunut paljon kipua ja surua pienestä tytöstä lähtien. Olenkin oppinut arvostamaan elämän eri asioita tavalla, jonka tahtoisin nyt jakaa lukijoilleni. Oppiessani samalla uutta itse itsestäni ja lisää ympäröivästä maailmasta. Normaalin 22 vuotiaan naisen elämääni (lue: turhia selfieitä) pääset seuraamaan instagramissa @apukku. Tervetuloa lukemaan!

Sairaan kirjava elämäni

Salla

Parikymppinen nuori nainen, joka asustelee Pirkanmaalla avomiehen ja kolmen kissan kanssa. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa, astmaa ja polvista löytyy yliliikkuvuutta.

Secrets are weapons

June

21 vuotias sikiövaiheen aivojen vajavaisesta kehittymisestä johtuva epävakaa persoonallisuushäiriö jota koristaa paranemisvaiheessa oleva bulimarexia sekä keskivaikea masennus ja vakava-asteinen stressihäiriö.

SEKAISIN ELÄMÄSSÄ

Emilia

Olen 19-vuotias tyttö Etelä-Pohjanmaalta ja minulla on todettu skitsoaffektiivinen häiriö sekä traumaperäinen stressihäiriö. Diagnoosien takana on kymmenen vuoden taistelu koko elämän mukana kulkevaa sairautta vastaan. Tämä on tarina minusta, tytöstä, joka on käynyt pohjalla aivan liian monta kertaa sekä menneisyyden vaikeista asioista ja tulevaisuudesta, jonka toivon olevan edes hitusen parempi.

Sumupuu

mintti

Olen 46-vuotias, minulla on avomies ja kaksi rescuekoiraa. Olen osatyökyvyttömyyseläkkeellä oleva kirjastontäti. Rakastan töitäni, lukemista, kirjoja, käsitöitä, yhdistyshommia, vapaaehtoistöitä, valokuvaamista, perhettäni, ystäviäni, ekologisuutta, kierrätystä, hyviä tv-ohjelmia, leffoja ja värejä. Sairastan bipolaarihäiriötä (eli kaksisuuntaista mielialahäiriötä), kroonista väsymysoireyhtymää (CFS/ME/SEID), fibromyalgiaa ja migreeniä. Elän noin puolella energialla, mutta yritän silti nauttia täysillä! Tervetuloa seuraamaan elämääni 🙂

Täydellinen elämäni

Tanja

Täydellistä elämää elävä -89 syntynyt nuori nainen. Sairastan Vaikeaa-masennusta, pakko-oirehäiriötä ja vaikeaa-ahdistuneisuutta. Olen elänyt lasisen lapsuuden. blogissani kerron sairauksistani,elämästäni ja muista elämän asioista. Toivottavasti saat kirjoituksistani vertaistukea ja ajatuksia elämääsi. Tervetuloa siis KAIKILLE seuraamaan blogiani! 🙂

Uskoa, unelmia ja parempaa huomista

noorakaroliina

Olen 18 vuotias tyttö, nimeltäni Noora. Matkaani kuljen toiveikkaalla mielellä kohti parempaa huomista, taakkana matkallani ovat mukana myös muutoma sairaus ja heittelehtivä mieliala. Vaikka matka on pitkä ja mutkikas sekä väsymys painaakin, olen päättänyt jaksaa, aion päästä perille ja parantua. Ainoa vaihtoehto on parantua, sen minä teen. ~every day every hour, turn your pain into power~

Usvatar puhuu

Usvatar

Parikymppinen nuori, joka kokee ahdistus/paniikkikohtauksia melkeinpä viikottain. Tunnen oloni myös aika usein yksinäiseksi. Koska nautin kirjoittamisesta ja olen luova ihminen, ajattelin tämän olevan hyvä ja terve tapa purkaa vähän omia ajatuksiani.

Wayfarer from Wilderness

Saara

-95 syntynyt nainen, jonka muutoin mukavaa elämää häiriköi epävakaa persoona, keskivaikea masennus sekä syömishäiriö.

Yliliikkuva elämäni

Jenni

Viimein 20 täyttänyt nuori nainen, joka taistelee lukuisia vaikeita sairauksia vastaan.