Kuka minua hoitaa?

Viimeisen 3-4 viikon ajan vointi on pikkuhiljaa huonontunut. Väsyttää joka päivä niin paljon, että silmät eivät meinaa pysyä auki. Nukun 12 tuntia päivässä silti olen todella väsynyt. Loppu päivä menee aina levätessä. Väsyn todella helposti, pelkkä kaupassa tai suihkussa käyminen vie voimat niin, että on pakko levätä. Lisäksi minulla on pahoinvointia ja pientä mahakipua myös päivittäin. Avanne erittää normaalisti, joten tukoksesta ei ainakaan voi olla kyse. Mikä minua vaivaa?

Kävin eilen avannehoitajalla, hän määräsi verikokeet ja ajan lääkärille. Tänään lääkäri soitti ja sanoi, että se aika olikin soittoaika ja, että hän ei pysty ottamaan minua vastaan torstaina. Verikokeista hän sanoi, että hb on vähän korkealla ja kyseli muista oireista. Hän ei kuitenkaan pystynyt puhelimessa sanomaan, mistä olisi kyse. Ohjeena lääkäri sanoi vaan, että mene päivystykseen. Täytyy sanoa, että olen hieman pettynyt. Nyt siis joudun huomenna menemään päivystykseen istumaan moneksi tunniksi, jotta pääsen lääkärin vastaanotolle ja saan selville, mitä kokeita tullaan ottamaan yms. Lääkäri myös väläytti sitäkin vaihtoehtoa, että joutuisin mahdollisesti jäämään sairaalaan osastolle. 🙁 Joudun siis menemään päivystykseen sen takia, että minulla ei ole enää Colitis ulcerosan takia hoitosuhdetta mihinkään sairaalaan. Kirurgisenhoidon ja avanteeseen liittyvät asiat hoitaa Meilahti. Olisi paljon kätevämpää, jos olisi hoitosuhde johonkin, niin olisi helpompi ottaa lääkäriin yhteyttä, jos jotain tulee. Olen nyt ollut omillani tämän sairauden kanssa kaksi vuotta.  Yritän nyt saada hoitosuhteen sairaalaan ja selville, mikä minua vaivaa.

Minulla on mahdollisuus palata takaisin vanhaan työpaikkaani, joten haluasin saada itseni mahdollisimman pian parempaan kuntoon. Opinnot odottaa myös. Haluaisin pikkuhiljaa aloittaa normaalin elämän. Rupeaa tämä kotona kökkiminen ärsyttämään. Koko elämä on nyt tauolla tämän sairauden takia. Pyoderma on onneksi paranemassa, mutta seuraamme sitä yhä avannehoitajan kanssa.

Tämä tilanne alkaa olemaan todella turhauttava. Päivitän tänne tilannetta heti, kun tiedän vähän enemmän. Nyt en jaksa kirjoittaa enempää, pitää taas levätä. 🙁 Alla linkki facebook sivulleni, sinne voi laittaa viestejä, jos jotain asiaa tulee.

https://www.facebook.com/MeMylifeAndIBD/

3 kommenttia

 1. mintti sanoo:

  Kurja kuulla ettei mene kovin hyvin! Toivottavasti jotain selviää lääkärissä. On tosi huono toi systeemi, ettei ole omaa hoitopaikkaa mihin voisi aina olla yhteydessä ja olisi ne samat henkilöt jotka tietävät sun jutut! Voimia sulle <3

  • JaanaK sanoo:

   Kiitos!<3 Yritän nyt saada hoitosuhdetta takaisin gastrolle. Odottelen, että lääkäri ottaisi yhteyttä ja saataisiin jatkot selville.

 2. Tepa sanoo:

  Tsemppiä, nää on taas näitä terveydenhuollon koukeroita ja ovelta toiselle pompottelua. 🙁

Kommentointi on suljettu.