Uusia ja vanhoja vaivoja

Eilen tuli taas käytyä avannehoitajalla näyttämässä tuota pyodermaa. Se on lähtenyt parantumaan ihan hyvin, mutta omasta mielestäni se voisi parantua pikkaisen nopeammin. Kärsivällisyys on kyllä ollut koetuksella tuon haavan kassa, koska pussia saa pahimmillaan vaihtaa 7 kertaa vuorokaudessa. Joka päivä on pitänyt vaihtaa pussi vähintään kerran päivässä. Juhannus meni siis kotona pussia vaihdellessa ja haavaa siistiessä.

Katsotaan vielä viikon verran, sen jälkeen mietitään kortisonin aloittamista. Vähän on ristiriitaiset fiilikset kortisonin suhteen. Osa minusta ei todellakaan sitä halua ja osa minusta taas ajattelee, että jos se auttaisi haavaa parantumaan nopeammin, niin miksipä ei. Nyt on vielä kuitenkin aikaista sanoa tuleeko se kortisonikuuri vai ei. Koitamme saada haavaa parantumaan paremmin ”laapistamalla” reunoja. Tuo laapistaminen ei ole mitään hirveän mukavaa puhaa, koska se kirvelee minulla todella paljon. Ei tässä oikein muu auta kuin kestää ja yrittää olla mahdollisimman kärsivälinen. Aikaa tässä tulee menemään useita viikkoja ennen, kun haava on täysin ummessa ja parantunut.

Nyt on taas ilmennyt uusi vaiva. Tämä tosin ei minua haittaa juuri ollenkaan. Minulla on siis pysyvä avanne ja näin ollen peräpääni on ommeltu kiinni. Sieltä ei pitäisi enää tulla mitään eritteitä. Tiedän, että väliaikaisessa avanteessa voi tulla, koska peräaukko on auki ja siellä on vielä suolta jäljellä. Itselläni ei ole suolta jäljellä siinä kohtaa ja aukko on ommeltu kiinni. Nyt vessa käynneillä tuntuu painetta (tuntuu siis samalta kuin kävisi normaalisti kakkosella) ja sieltä tulee kellertävää limaa. Kysyin avannehoitajaltani onko tämä normaalia ja hän sanoi, että sieltä ei pitäisi tulla enää mitään, samaa mieltä oli myös toinen hoitaja. Hoitaja halusi vielä kurkata aukon, mutta ei itse siellä mitään ulosmeno reikää huomannut. Hän sanoi, että siellä saattaa olla fisteli. Varasimme uuden ajan ensi viikolle ja lääkäri saa silloin tulla katsomaan tilanteen. Minulla oli tässä aikaisemmin absessi lantiossa leikkausalueella, joka vuosi itsestään ulos. Mietin, että olisikohan sinne tullut uusi, joka nyt yrittää tulla peräaukon kautta ulos. Se selviää ensi viikolla sitten, mikä tämä oikein on. Onko muilla pysyvän avanteen omaavilla ollut samanlaista ongelmaa?

Lisäksi olen kärsinyt alaselkä kivuista viikon verran. Kävin apteekista hakemassa geelin ja lihaksia rentouttavan lääkkeen. Ne auttavat jonkin verran, mutta kyllä se selkä silti on kipeä. Nyt en ole pystynyt käymään lenkillä, koska tuo pussi saattaa irrota kesken lenkin. Olen huomannut, että kun ikää on tullut lisää, niin selkä kyllä jäykistyy ja menee jumiin, jos ei pääse liikkumaan. Pitää varmaan yrittää kotona kehitellä jotain jumppaa tai venytellä, jos selkä siitä tulisi paremmaksi.

Vaikka olenkin vasta 22-vuotias, olo on välillä kuin vanhalla mummolla. Kyllä tämä tästä kuitenkin jossain vaiheessa alkaa helpottamaan, kun pääsee taas liikkumaan vapaammin. Haavan paranemista odotellessa. 🙂

Miten teidän juhannus meni?  🙂