Parempaa hoitoa kaikille!

#parempaahoitoa

Me kaikki ansaitsemme parempaa hoitoa, hoitovirheet ja lääkäreiden vähäinen tietoisuus kostautuu potilaalle. Mä en edes muista kuinka monesti mulle sanottiin että kärsin kasvukivuista, tai että olen loukannut itseni vain jotenkin. Minä olen kärsinyt urakalla siitä heikosta tietoisuudesta ja siitä ettei potilasta uskota.

Olen käynyt nuorisopsykiatrialla pitkäään vaikka sieltä on sanottu ettei periaatteessa ole tarvetta edes. En ole ollut aikoihin mieleltäni sairas, mutta käyn siellä jottei lääkärit pääse jälleen sanomaan sitä mitä niin pelkään ”me ei voida auttaa, sun ongelma ei ole somaattinen, joten ohjataan sut tonne psykiatrian puolelle”. Sen pahempia sanoja ei vois sairaalle ihmiselle sanoa, ihminen todella helposti antaa periksi sille jos ammatti-ihminen sanoo noin.  Kun olin tämän kuullut joitakin kertoja lääkäriltä, kun kuulin miten multa taas otettiin pois kaikki millä mua saatiin autettua, se sai mut pikkuhiljaa uskomaan siihen että mun vika vois olla vaan päässä.. Muistan jossain kohtaa kysyneeni äitiltä et, mitä jos mä oikeasti vaan kuvittelen sen. Äiti yritti hirveästi vakuutella mua..

Yhä edelleen mä pelkään milloin lääkäri vie multa mun lääkkeet, tai apuvälineet tai jotain muuta. En pääse eroon siitä pelosta ettei joku uusi lääkäri uskokkaan mua vaikka kantaisin paksua kansiota ja laukullista tukia mukana.. Että joku kerta kun meen kivuissa päivystykseen niin mulle sanotaan että tarvitsen lisää psykiatriaa. Huoh..

Hoitovirheet johtaa pahimmillaan kuolemaan, muuten niistä aiheutuu vammaitumisia ja lisää sairauksia. Lääkäreiden tietämättömyys johtaa siihen että potilaat epäilevät itseään. Sitten se johtaa siihen että psykiatrian polilla onkin kiire kun kaikki luulevat olevansa hulluja koska ovat kipeitä.  Vaikka lääkäri ei tietäisi mikä potilasta vaivaa, kuuluisi hänen siirtää potilas eteenpäin eikä tuomita hänen kuvittelevan kaikkea.

Minä olen oikeutettu saamaan parempaa hoitoa ja niin olet sinäkin! Liity mukaan tuomaan oikeuksia parempaan hoitoon jakamalla tarinasi somessa hashtagilla #parempaahoitoa tai vaikka mun postauksen kommenttikentässä antaaksesi vertaistukea! Me kaikki ansaitaan parempaa hoitoa! Elämässä ei voi pärjätä yksin joten taistellaan jotta voidaan yhdessä saavuttaa paljon!

Yksi kommentti

Kommentointi on suljettu.