Uneton

On vaikea sanoa kärsivänsä unettomuutta kun nukahtaa minne vaan. Keittiönpöytä, vessa, auto kaikki on kokeiltu. Mutta mites kun kroppa ei lepää? Olen onnistunut tän kaiken sotkun keskellä vetämään tän kropan ihan loppuun ja mielikin alkaa olemaan väsynyt. Tahdonkin nyt vähän avata teille minkälaisia mun yöt on.

Selkäranka tuntuu olevan täynnä dynamiittia, jalat tuntuu painavan 6 kiloa kappaleelta, mutta kello näyttää lääkeaikaa. Kaksin käsin kiinni sohvan reunasta ja hammasta purren nousee ylös. Jalkojen liikuttaminen tekee kipeää ja leukoihin sattuu jo ajatus syömisestä. Vasenta jalkaa ei voi nostaa eikä laittaa painoa, oikea polvi tärisee tai ainakin tuntuu sille. Keittiössä ojentaa käden ottaakseen lasin kaapista ja tuntee miten olkapää liikahtaa väärin ja lasia täyttäessä rannetta alkaa särkemään ja kaikin voimin puristaa lasia, jotta ei vahingossakaan pudottaisi sitä. Eikä muuta kuin pillereitä suuhun ja jugurttia perään toivoen ettei vatsa heti tulisi kipeäksi. Keittiössä istuessa hieroo omaa pohjetta toivoen että kipu helpottaisi jos runnoo lihaksen mustelmille asti, esittää hiljaisia toiveita jaloille että ne kantaisi vielä takaisin olohuoneeseen.

Seinistä tukea ja laahaa jälleen vasenta jalkaa mukana ja toivoo selviävänsä vielä pari metriä. Jälleen sohvalle päästessä hieroo reisiä toivoen että tämä yö olisi helpompi kuin edelliset. Edes hiukan. Patjan repiminen sohvan takaa saa olkapään pitämään ikävää rutinaa ja paine sormissa ja ranteissa tuntuu räjähtävän. Kun viimein sänky on sohvalla täytyykin rauhoittua hetki ja toivoa että vielä jaksaisi hampaat pestä. Ponnistaa käsillä vauhtia sohvasta päästäkseen pystyyn asti, mutta paino asettuukin vasemmalle jalalle, joten jalat meinaa mennä alta ja kaappaa käsillä sohvan reunasta jolloin olkapää liikahtaa paikaltaan ja kyyneleet valuvat poskille. Nopeasti takaisin jaloilleen ja pyyhkäisee kasvot matkalla vessaan. Hampaiden pesu tuntuu paineena sormissa ja ranteissa sekä väsymyksenä koko käsivarressa. Seisomista ja istumista pitää vuorotella, joten kipu jaloissa ja selässä lisääntyy jokaisesta nousemisesta tai istuuntumisesta.

Kun viimein pääsee sänkyyn makuulle on olo enemmän kuin väsynyt, mutta samantien kun sulkee silmät tuntee sen kaiken.  Vasenta jalkaa polttaa koko matkalta, jalkapohjasta varpaisiin menee repivä tunne. Selkärangassa tuntuu suunnaton paine ja alaselässä tuntuu olevan kymmenittäin tylsiä veitsiä pystyssä. Jokainen nivel vartalossa tuntuu ja tuntuu kuin ne olisivat räjähtämässä. Molemmat jalat tuntuvat painavilta eikä niitä pysty liikuttamaan kivun vuoksi. Ranteisiin ja sormiin särkee ja jokaisessa nivelessä tuntuu suunnaton paine. Koko ruumis tuntuu tärisevän, mutta ei kykene liikkumaan.  Kipu lamauttaa koko ruumiin, eikä voi kun puristaa tyynyä ja toivoa nukahtavansa.

Kylkeä kääntäessä havahtuu unesta pois tuntiessaan rusahduksen, jota seuraa suunnaton kipu. Jälleen on hereillä ja yrittää uudelleen unohtaa kipua. Hieroessa uutta kipeää kohtaa ja toivoessa nukahtamista saattaa mennä tunti tai pari. Tämä tapahtuu useamman kerran yössä. Viimein puhelin vieressä värisee ja kuulee tutun äänen. Tökkää herätyksen pois ja jälleen kipu valtaa mielen. Nousee sängylle istumaan ja heittää pillerit naamaan. Uus päivä on saapunut.

Tätä on mun yöt. Mä nukun, edes vähän, mutten lepää. Toivottavasti tää herättää ajatuksia.

Yksi kommentti

  1. Mintti sanoo:

    Kuulostaa kyllä kauhealta! Paljon voimia sulle! Auttaisko memory foam-patja edes hiukkasen? Mulla se tukee hyvin kehoa ja lepään siinä paremmin kuin ennen. Mulla ei toki mikään mene paikoiltaan, mutta öisin oli särkyjä usein. Kurja ettei EDSsään vissiin ole mitään hoitoa…

Kommentointi on suljettu.