Kipupäivät

Ja jälleen mä itken sisäänpäin, koska kipu on vaan älytön mutten pysty helpottaa sitä. Silti musta tuntuu pahemmalle kumppanin puolesta koska se yhä joutuu taluttaa mut vessaan ja takasin, istuu mun vieressä ku oon suihkussa ja tuomaan mulle ruuan.

kuvat Googlesta
kuvat Googlesta

Mulla oli alku kuusta aika mun kipu ja kuntoutuspolilla ja kirjoitin siitä tässä kirjoituksessa. Ja kuulin viime viikolla tuloksia siitä. Mun pienapuvälineet eli sormituet ja rannetuet ja TNS-laite on tulossa! Uskomatonta ajatella että kerranki mun pyynnöt kuullaan. Mahollisuus pyörätuoliin on viimein oikeesti todellinen koska sitä jo lupailtiin mulle. Mun pitäis kuulla niistä lisää ihan lähipäivinä ja siks on ollu niin hirveetä just nyt olla niin kipeenä etten vaan kykene mihinkään. Olisin niin onnellinen jos saisin sen jo lähipäivinä niin mä en olis kokoajan riippuvainen kumppanista tai jostain.   En olis kuvitellut että hetkeen tulis vastaan tilannetta, jossa mun lääkkeet ei helpota kipuun.

Mutta tosiaan sain mun kipupolin epikriisi on saapunu pari päivää sitten ja aattelin teille avartaa hiukan sen sisältöä. Se oli välillä hiukan sekavaa luettavaa itsellenikin, mutta uusia huomioita voisin kertoa. Jalkojen huomioita oli SI-nivel ei kestä rasitusta, sekä lonkan koukistajat ei kestä koukistamista. Jalkojen ojennusvoimat on myös heikentyneet ja epäsymmetriset..  Selän ja kaularangan taivutus on aivan liikaa yli keskiarvojen ja koko selkä on kosketusarka. Kaikista eniten paperissa mut kykeni yllättää se et mun pakaroissa olevat limapussit on tulehtunu?! En ollu koskaan edes kuullut sellaisesta, enkä koskaan tajunnut siksi kysyä lääkäriltä sellaisesta.

Käsien kans mun ongelmat on aina vaan lisääntyny ja tän hetken yllätys on ollut sormien kynsireunojen ja nauhojen tulehtuminen ja verenvuoto.. Voitte kuvitella vaan sitä kipua ja tuskaa. Mut toi lääkäri huomasi mun heikentyneet käsivoimat selkeästi, sekä mun pinsettiote pettää. Mun sormien ojennusvoimat on paremmat ku puristukset sekä kyynerpäitä ojentaessa ja koukistaessa se voima on vielä melko vahva.. Olkanivelten liikkeet on laajat mutta hartioiden kohotusvoimat on heikot.. Silti hauskinta on se että näistä kaikista oireista mä silti tunnistan itseni.

images

Vertauksena vois vaan täl hetkel kuvailla sitä et lusikat on vaan loppu ja tarviin vaan niitä jostain et jaksan mitään.  Toivotaan vaan nyt parempia uutisia koska oon taas ihan loppu..

spoons

2 kommenttia

  1. mintti sanoo:

    Tiedän niiiin tunteen kun on lusikat loppu! toivottavasti sulle löytyy niitä jostain lisää 🙂 Ja hienoja uutisia että saat apuvälineitä, jotkut käsi-, sormi- tai rannetuet voivat olla jopa ihan kivan näköisiäkin 🙂 Voimia ja luskoita sulle toivon <3

Kommentointi on suljettu.