Paluu arkeen

Moi taas pitkästä aikaa!:)

Kävin vähän yli viikko sitten lääkärillä ja lopputulos ei ollut ihan sitä, mitä olin itse toivonut. Olen täällä aiemmin kertonut voinnistani. Olen juhannuksesta asti kärsinyt vatsakivuista, pahoinvoinnista ja väsymyksestä. Lääkäri tutki, eli paineli vatsaa ja työnsi sormensa avanteeseen. Siinä oli sitten se käynti pähkinänkuoressa. Lääkäri sanoi, että ei tiedä mistä oireeni johtuvat ja ettei niitä lähdetä selvittämään. Kivut saattavat johtua kiinnikkeistä, mutta en tiedä tulisiko niitä 10kk niin paljon, että ne aiheuttaisivat kipuja. Yksi vaihtoehto on kuulemma, että suolisto hakee vielä paikkaansa leikkauksen jäljiltä. Niiden oireiden kanssa on vaan pakko oppia elämään. Täytyy sanoa, että tuon käynnin jälkeen vitutus oli kyllä huipussaan.

Pitää koettaa keksiä keinoja miten niitä kipuja saisi hallittua. Liikunta tuntuu vähän auttavan. Nykyään vatsa kipuilee enimmäkseen öisin. Välillä kivut menevät itsestään ohi ja välillä joutuu ottamaan kipulääkettä. Väsymyksen kanssa kamppailen päivittäin. Pitää yrittää väsymyksestä huolimatta tehdä asioita. Olen siinä nyt ihan hyvin onnistunutkin. Välillä on väsymyksen kanssa pahempia päiviä, silloin pitää ottaa iisimmin. Pitää oppia kuuntelemaan omaa kehoaan paremmin. Väsymys vaikuttaa eniten keskittymiseen, se onkin varmasti yksi syy siihen, minkä takia en ole tännekään hirveästi viime aikoina kirjoitellut.

Merkkipäiviä

17.2 tuli täyteen 23 vuotta ikää. Muitakin tärkeitä merkkipäiviä on tässä ollut. 15.2 tuli tasan viisi vuotta siitä, kun sain Colitis Ulcerosa diagnoosin. Nyt lähti kuudes vuosi käyntiin. Tämä viisi on ollut yhtä vuoristorataa. Paljon on kerennyt tapahtua. Vaikka matka on ollut raskas, se on myös kasvattanut minua ihmisenä hyvin paljon. Olen tavannut paljon ihania ihmisiä vertaistuen kautta. <3 Onneksi vointini ja elämänlaatuni on leikkauksien ansiosta parantunut. Syvissä vesissä on käyty, mutta aina sieltä on noustu. 🙂 14.2 tuli 10kk täyteen avanteen kanssa. Avanteen kanssa menee nykyään ihan hyvin. Välillä tulee pieniä ohivuotoja reunoille. Edelleen käyn avannehoitajalla. koska ihon kanssa on vähän ongelmaa pienien ohivuotojen takia.

image
Synttäri ruusuja.<3
Treeniä ja tulevaisuudensuunnitelmia
image
Lenkkeily keväisessä säässä piristää todella paljon.:)

Olen nyt aloittanut pitkästä aikaa salilla käymisen. Ensimmäistä kertaa avanteen kanssa salilla jännitti vähän, mitä kaikkea pystyy tekemään. Ilokseni sain huomata, että pystyn treenaamaan ihan samalla tavalla kuin ennen. Tietysti aluksi pitää olla vähän varovainen ja tehdä pienemmillä painoilla. Siitä se kunto lähtee kohenemaan pikkuhiljaa. Olen huomannut, että säännöllinen liikunta auttaa kyllä vähän noihin kipuihin. Aion tässä jatkaa treenaamista ja toivottavasti kesällä olisin sitten ”rantakunnossa”. 😀 Lenkilläkin on tullut käytyä aina säiden salliessa. 🙂

image
Ulkona on aina välillä keväinen ilma, vaikka vielä on talvi. Onneksi kevät on kuitenkin ihan nurkan takana.

Nyt koetan parhaani mukaan sopeutua elämään kipujen ja väsymyksen kanssa. Sairaslomani loppuu 28.2 ja sitten 1.3 olisi paluu takaisin töihin yli kahden vuoden tauon jälkeen. Pääsin takaisin vanhaan työpaikkaani. Aluksi minulla on kolme perehdytysvuoroa, jotta pääsen hommaan kunnolla mukaan. Onhan tässä sairasloman aikana paljon asioita muuttunut ja tullut uusia juttuja lisää. Työnantajani suhtautuu onneksi hyvin tähän sairauteen. Itse tykkään olla avoin ja rehellinen. Ei tässä tai missään muussakaan sairaudessa ole mitään hävettävää. Innolla odotan töiden alkua. Saa vähän normaalia rytmiä elämään, sitä tässä on jo kaivattukin. Syksyllä sitten ajatellin jatkaa opintojani etälukiossa. Nyt vaan askel kerrallaan kohti normaalimpaa elämää. En tule koskaa olemaan täysin terve, mutta siihen on vain totuttava. Näillä mennään! Pitää kuunnella omaa kehoa ja olla itsellensä armollinen. Välillä on huonoja päiviä, mutta koetan keskittyä niihin hyviin päiviin ja pysyä positiivisena. Jokaisella meistä on huonoja päiviä oli sitten sairas tai terve. Meillä sairailla ne huonot päivät on vähän erilaisempia kuin terveillä.

4 kommenttia

 1. Nuori19 v. sanoo:

  Moi! Toivottavasti kivut ja väsymys helpottuvat pian.
  Minulla on ollut ibd 12/2010 asti.
  Viime kesäni kävin j-pussi leikkauksessa ja avanne suljettiin elokuussa 2016. Ihan hyvin olen pärjännyt j-pussin kanssa. Ja olen ollut myös töissä.
  Mukavaa kevään odotusta!

  • JaanaK sanoo:

   Moi! Kiva kuulla, että olet pärjännyt j-pussin kanssa. Oikein mukavaa kevään odotusta myös sinulle!:)

 2. Mintti sanoo:

  Kiva kuulla susta pitkästä aikaa! Ja hienoa että olet voinut aloittaa taas kuntoilun 🙂
  Mukavaa alkukevättä (melkein 😀 ) <3

Kommentointi on suljettu.