Uusi absessi ja video

Edellisessä postauksessa kerroin uudesta vaivastani. Viikonlopun yli selvisin kipulääkkeiden voimalla.

Tänään aamulla minulla oli avannehoitajalle aika. Hoitaja puudutti haavan alueen, joka on aika iso ja reuna kohdat ovat todella kivuliaita. Puudutus auttoi jonkun verran, mutta kyllä se avanteen hoitaminen silti sattui. Hoitaja epäili että siinä oli absessi, joka oli sitten puhjennut. Iho on vereslihalla tuosta kohdasta ja tämä aiheuttaa kipua. Tämän on nyt siis toinen absessi lyhyen ajan sisällä. Ensimmäinen absessi oli leikkaus alueella ja tämä uusi on ihan ihon pinnassa.

Laitoimme haavaan puudutusaineen lisäksi puhdistusainetta, jotta haava ei tulehtuisi. Lisäksi laitoimme hopeaa ja vaaleaa lankaa haavaan, joka auttaa ihoa paranemaan. Siihen päälle sitten pastaa suoraan iholle ja tällä kertaa laitoimme hieman pehmeämmän sidoksen, jotta alueella ei olisi liikaa painetta. Jos tämä sidos pysyy hyvin, niin vaihdan sen vasta ylihuomenna. Uusi avannehoitaja aika minulla on torstaina, jolloin katsomme onko haava lähtenyt paranemaan. Ilmeisesti myös lääkäri tulee käymään katsomassa haavaa. Otimme kuvan tuosta haavasta, niin voi sitten lääkärille näyttää millainen se haava on alunperin ollut.

Tämä päivä on mennyt ilman kipuja.(Pitää tässä kohtaa koputtaa puuta) Päivitän sitten torstaina, mikä on tilanne tuon haavan kanssa ja mitä sille tehdään. En tähän viitsi laittaa kuvaa tuosta haavasta, sillä se on todella pahan näköinen.

Olen mukana videolla, jonka

Crohn ja Colitis RY,Iholiitto, Psoriasisliitto ja Suomen Reumaliitto ovat yhdessä toteuttaneet ABBvien tuella videokampanjan, jossa tehdään järjestöjen edustamia sairausryhmiä näkyviksi.

Käykäähän katsomassa tuo video ja sitä saa myös tietysti jakaa tunnisteella #näkymättömästänäkyvä.:)

https://www.youtube.com/watch?v=2LLl9PqDInU