Alkoholi ja aineet

”Ja mä olin niin törkeen kännissä etten tienny ees sen nimeä! Sitte katoin mun tilille nii se koko tili oli tyhjä ku eilen meni niin lujaa!”

Kaikki kyselee lähtemään baariin jo nyt vaikka ikää mulla sinne on vasta tammikuussa. Sitten, jos kieltäydyn jo ajatuksesta niin mulle vastataan kysymyksillä, kuten:

”ootko joku absolutisti?”  ”mikset kokeilis?”

tai vähätellään mun ajatustapaa kommenteilla:

”ei kerta vaikuta”  ”kaikkee pitää kokeilla”  ”muutama vaan”

Alkoholi, tupakka ja huumeet nähdään pahana, mutta silti nuoret odottaa innoissaan pääsevänsä ostamaan ja käyttämään laillisesti kahta näistä. Miksi siis kun tää kaikki on pahaksi niin on näin suuri normi käyttää niitä?

Mä olen ollut erilaisten aineiden vaikutuksen alaisena, pitkään! Joten miksi mä, joka oon kokoajan vaikutuksen alaisena oon epänormaali, kun en pistä päätä enempää sekasin?

Jokainen tietää alkoholin haittavaikutukset eli kuuluisa darra, krapula tai dagen efter, mutta silti jokainen haluaa vetää pään sekasin, kunnes muisti menee ja oksentaa. Kaikki 18 täyttävät haluu juhlii, kunnes on ’naamat’. Mutta mä en väitä etten ois tehny, mullakin on ollu ’madafakkin darra ja oon ollu naamat ja miettiny mitä kävi illalla, mut nykyään mun kroppa on niin tuhoutunu etten saa pientä siiderii joutua ennenku tulee olotila, jota en halua. Joten miksi mun täytyy joutua selittelee sitä miksei mua huvita lähtee radalle?

Miksi alkoholin runsas käyttäminen on normaalia nuoruudessa? Miksi siitä kieltäytymistä tarvitsee vieläkin selitellä paljon? Alkoholi tuskin on hyväksi kenellekkään.

Yksi kommentti

  1. JaanaK sanoo:

    Todella hyvä kirjoitus!:)
    Mielestäni jokaisen omaa päätöstä pitäisi kunnioittaa. Se, jos joku ei halua juoda on jokaisen ihan oma asia, eikä siihen tarvitse aina olla mitään syytä edes. Yhtä asiaa en ole koskaan ymmärtänyt ja se on alaikäisenä juominen. Voin ihan omasta kokemuksesta sanoa, että ei siinä menetä yhtään mitään, vaikka odottaisi siihen asti, kun täyttää 18 vuotta ja voi ostaa sitten ihan itse omat juomansa. Usein alaikäiset perustelee juomistaan sillä, että ”kokeillaan”, mitä kokeilemista se on, että joka viikonloppu ollaan kännissä. Huolestuttavaa on se, että juominen ja päihteiden käyttö aloitetaan nykyään liian aikaisin. Jos, mietitään päihteiden käyttöä terveyden kannalta, niin ei se koskaan ole hyväksi kenenkään terveydelle. Apua, kuulostin varmaan ihan kukkahattutädiltä. 😀

Kommentointi on suljettu.