Riippuvuus

Päihderiippuvuus, läheisriippuvuus, lääkeriippuvuus.. Mitä kaikkia näitä nyt on.

Mulle puhutaan jatkuvasti lääkeriippuvuudesta, jatkuvasti. Läheiset, lääkärit ja apteekkarit.. Mulle on jopa apteekkari kieltäytynyt myymästä kipulääkettä vaikka se oli reseptillä, koska hänen mielestään olen vain lääkeriippuvainen. Hän syytti mua vieroitusoireista koska olin niin kivuissa että olin levoton ja tärisen kivusta.

Kuvat weheartit
Kuvat weheartit

Mä oon alottanut lääkkeiden syömisen ku olin ehkä vuoden vanha. Ja kipulääkkeiden syömisen ku olin 12. Oon siitä lähtien syönyt niitä enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Mut tsiisus sentään, apteekkari?

Mä olen kyllästynyt siihen että toistuvasti kerrotaan että pitäis lopettaa niitten syöminen ku tulee muuten riippuvaiseksi. Mä tiedän kyllä, kaikki tietää että niistä tulee riippuvaiseksi, mutta ei kukaan voi elää elämää kivuissa.

image

Jos mä lopetan kipulääkkeet niin mä olen aika varma että mä romahtaisin käyttämään jotain muuta. Ennenkuin mä sain kipulääkkeet niin mä olin pahasti pohjalla, mä satutin itseäni toistuvasti. Mä viiltelin jotta se kipu lähtisi pois, niin tyhmää kuin se olikin niin mä tiedän että mä tekisin sen uudestaan. Yhä edelleen jos mulla on enemmän kipuja niin mä saatan hyvinkin pyytää N:ltä että voisiko se vaan leikata mun jalat iteltäni. Mä myös usein silloin romahdan niin pitkälle että mä ajattelen että olis helpompaa kuolla.

 

Mä olen toistuvasti yrittänyt saada kiinni siitä että miten mulla oisi vieroitusoireet tai että miten mä oisin lääkeriippuvainen. Sitten mä tajuan etten osaa kuvitella elämää ilman kipulääkkeitä. Mä en osaa kuvitella elämää ilman lääkkeitä.

 

Minä olen lääkeriippuvainen. Olen riippuvainen kivuttomuudesta ja ainut keino saavuttaa se on lääkkeet.

image

Kuva: Kreetta Järvenpää

2 kommenttia

  1. eetla sanoo:

    Tää oli hyvä kirjoitus ja itse oon selkäsaiiraana miettinyt samaa,tosin itselle ei määrätä lääkkeitä koska ”kaikki on jo kokeiltu” (kuulema) ja kun lääkkeet ei auttanut niin rupesin ryyppäämään että se kipu lähtis edes hetkellisesti pois, sitä jatkui varmaan kolme kuukautta ennenkun tajusin että ei siinä ollut mitään järkeä, mutta pitää yrittää ilman lääkkeitä pärjätä.

Kommentointi on suljettu.