Kaksi päivää leikkaukseen

Moi kaikki Sairaankauniit!:)

Viimeisiä päiviä viedään. Enää huominen ja sitten vihdoin koittaa kauan odottamani leikkaus. Maanantaina kävin verikokeissa ja sydänfilmissä. Kaikki oli niissä niin kuin pitääkin.

Tänään sitten oli leikkausta edeltävä lääkärikäynti. Tapasin leikkausyksikön hoitajan, joka oli todella mukava. Itse en kyseistä hoitajaa muistanut, mutta hän muisti minut.:) Hän oli hoitanut minua viimeksi Kirurgisessa sairaalassa. Tapaamisessa tarkastettiin kaikki tiedot ja hoitaja kertoi leikkauksesta. Minun leikkausaika on ihan heti torstai aamusta, joten sovimme hoitajan kanssa että menen osastolle heti huomenna iltapäivällä. Kävin myös tutustumassa osastoon, josta on todella mahtavat näköalat.:) Tulee varmasti niitä maisemia ihailtua kerran, jos toisenkin.

Tämän päiväinen lääkäri käynti oli pelkkää odottelua. Odotin viisi tuntia anestesialääkäriä. Ilmeisesti anestesialääkärillä oli muita kiireitä, joten hän ei kerennyt tulemaan ennen kolmea. Anestesialääkärin kanssa läpikäytiin nukutukset ja kivunlievitykset. Tällä kerralla mennään samoilla kun viimeksi, koska ne toimivat erittäin hyvin.

Huomenna menen osastolle kahden aikaan ja tapaan kirurgin, jonka kanssa käydään läpi leikkauksen yksityiskohdat. Sen jälkeen jään sairaalaan osastolle odottamaan torstai aamua ja leikkausta. Nyt alkaa pikkuhiljaa jännittämään enemmän ja enemmän. Hyvin se kuitenkin menee! Olen osaavissa käsissä. Leikkaukseni alkaa kahdeksalta aamulla ja osastolle minut tuodaan takaisin viiden aikaan. Leikkauksessa siis puretaan J-pussi ja sen tilalle tehdään ohutsuoliavanne.

Tänään pitäisi pakata tavarat sairaalaa varten. Otan mukaan varmaan jotain luettavaa ja tekemistä, sillä aika tulee varmasti pitkäksi sairaalassa. Ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen menee horroksessa. 😀 Vielä en tiedä yhtään kuinka kauan joudun olemaan sairaalassa, mutta eiköhän se selviä sitten aikanaan. Tästä se lähtee! Kohta mulla alkaa ihan uusi elämä en malta odottaa, mitä kaikkea ihanaa se tuo tullessaan. 🙂

Ihanaa kevättä teille kaikille! <3

 

3 kommenttia

 1. Anu sanoo:

  Heippa!
  Kovasti tsemppiä tulevaan! Minulla leikattu paksunsuolen avanne syksyllä 2011.

 2. Oona sanoo:

  Paljon onnea leikkaukseen ja uuteen elämään sen jälkeen, ihanan positiivinen olet, jään odottamaan kuulumisia!! <3 🙂

 3. Mintti sanoo:

  Paljon onnea matkaan! On tosi hienoa että kaikki käydään hyvin läpi ennen leikkausta, mulle ei ole ikinä tehty mitään isompaa operatiota, joten on tuollaisesta tiennytkään. Varmaan helpottaa oloa kun etukäteen saa paljon tietoa. Voimia toipumiseen ja toivottavasti pian kuullaan kuinka sulla alkaa uusi elämä sujua <3

Kommentointi on suljettu.