Kipuja ja väsymystä

Tällä kertaa hieman erilaisempaa postausta. Yleensä kirjoittelen kuulumisia tuonne toiseen blogiini, mutta nyt ajattelin kirjoitella niitä myös tänne.

Eilen illalla alkoi taas maha kunnolla kipuilemaan pitkästä aikaa. Jouduin ottamaan Panacodia ja koitin saada unta. Aamulla sitten heräsin ja maha oli vieläkin kipeä. Nyt toisen Panacodin jälkeen kivut ovat helpottaneet. Yleensä mun vatsakivut on vasemmalla puolella nyt tällä kertaa kipu oli oikealla puolella ja todella terävää kipua. Syödessä maha turpoaa ja yleensä vähän ajan päästä maha kipuilee. Helmikuussa mun maha oli todella harvoin kipeänä tai, jos olikin niin se kipu ei ollut mitenkään voimakasta.

Noita kipuja ei ole sen kummoisemmin koskaan tutkittu. Kirurgi sanoi päivystyksessä, että kivut saattaa johtua kiinnikkeistä. Eli niille ei voi nyt ennen leikkausta tehdä oikein mitään.

Toivon niin, että noi kivut pysyy nyt poissa tai ainakin lääkkeillä hallinnassa. Ei millään jaksaisi päivystykseen mennä, koska ei ne siellä kuitenkaan oikein mitään pysty tekemään.

Noiden kipujen lisäksi minulla on ollut väsymystä joka päivä ja välillä on ollut todella vaikeaa nukahtaa. Vaikka nukkuisinkin tarpeeksi olen lähes koko ajan väsynyt. Lisäksi väsyn todella helposti. Jos jostain saisi lisää energiaa, niin olisin erittäin tyytyväinen.

Kipujen kanssa yleensä pärjään ihan hyvin, mutta väsymys itselläni on niin pahaa, että se vaikuttaa ihan kaikkeen. Päivät jää lyhyiksi, kun joutuu lepäämään niin paljon.

Enää on onneksi vain 44 päivää leikkaukseen. Vielä ei jännitä, mutta eiköhän se jännitys sieltä sitten lähempänä leikkausta tule. Nyt yritän vaan nauttia tästä leikkausta edeltävästä ajasta niin paljon kuin suinkin on vaan mahdollista. 🙂

 

7 kommenttia

 1. Hanski sanoo:

  Muillakin on tollasia outoja mahakipuja joihin mullakin on särkylääkkeenä Panacod mutta joudun ottamaan pahimmassa tapauksessa niitä kolme kerrallaan ja vielä sellasen toisen lääkkeen mikä antaa sille lisää potkua. Mahakivut ei oo kyllä hääviä. Toivottavasti leikkaus onnistuu hyvin! =)

 2. Sirkku sanoo:

  Onkohan Panacod oikea kipulääke? Se rentouttaa ja väsyttää, mutta myös kovettaa mahaa ja aiheuttaa ummetusta. Toivon kaikille mahavaivaisille valoa ja voimia. Toivottavasti paranette pian.

  • JaanaK sanoo:

   Mulla ongelmana on se, että maha on aina löysällä, joten ei yhtään haittaa jos tavara vähän tiivistyy. Ja itse pyrin ottamaan vaan silloin, kun on oikeasti sietämättömät kivut. Mulla on sen verran korkea kipukynnys, että en ihan pienestä kivusta hätkähdä.:) Toinen kipulääke, mikä toimii paremmin minulla on Tramal. En ole nyt kerennyt käymään apteekissa hakemassa sitä lisää, niin olen sen takia tuota Panacodia käyttänyt. Onneksi ei nyt ihan joka päivä tarvitse ottaa.

 3. Sanna sanoo:

  Hirveesti tsemppiä sulle!
  Itse olen 33v nainen, ja elänyt tän saman sairauden kanssa jo 7-vuotiaasta asti.
  Tähön sairauteen liittyy häpeä ja eristäytyminen on usein helpointa, mutta ihana lukee sinun oivalluksia!
  Me ei todellakaan olla sama asia kun sairautemme, eikä se saa meitä ja minäkuvaamme määritellä.
  Itsellä voi vielä joku päivä olla tuo pysyvä avanne edessä myös, vaikka tällä hetkellä tilanne ok, mutta toisaalta se on sitten pysyvä apu vessariippuvuuteen, oi mikä ihana ajatus
  Jos vaan voit, mieti mitä kaikkea voit tehdä vapaammin, kun paskapussi on mukana, voi matkustella, käydä teatterissa, piknikillä, vaelluksella, missä vaan ilman sitä Missähän täällä on vessa-ajatusta.
  Eikä lenkillä tai kaupassakäyntiäkään tarvii enää stressata.
  Voimia tulevaan, se on varmasti parempi kun mennyt!

  • JaanaK sanoo:

   Kiitos!:)
   Olen koko ajan keskittynyt niihin hyviin puoliin, mitä avanne tuo tullessaan. Yritän aina muutenkin elämässä nähdä kaikissa asiossa ne hyvät puolet ja keskittyä niihin. En kyllä malta odottaaa, mitä kaikkea pystyn taas tekemään sitten avanteen kanssa. Kyllä se helpottaa mun elämää todella paljon. Positiivisin mielin vaan eteenpäin. 😀

Kommentointi on suljettu.