Sumussa

Tää päivä on mennyt kirjaimellisesti sumussa. Aivoissa ei yksinkertaisesti liiku mikään tai jos liikkuu niin etanakin on sitä nopeampaa kuin mitä se. Huoh, tuntuu tosi hankalalle pakata samalla kun päässä ei liiku mikään.

Tänään piti alkaa Kiipulan jakso, noh vain mun mielestä. Lapussa luki 22.3. mut arvaa kuka luuli sen olevan tänään? Tyhmä minä.. Olin siis aamu ysiltä paikalla vääränä päivänä.. Eikä siinä kaikki, menin sieltä sit käymään porukoiden luona ja matkalla haettiin pari pahvilaatikkoa.. Sieltä suoraan Kelaan ja siinä taas sumuni takia mokasin, en tajunnut että olis pitänyt viedä ne pahvilaatikot pois, hitto.. Noh saan vaan oottaa mikä voi olla pielessä mun Kelan papereissa.

Nyt on tullut urakalla pakattua ja sen kyllä tuntee hyvin.. Kaikkialle kolottaa ja kun hetkeksi pysähtyy paikalleen niin tuntee miten jokaista lihasta särkee. Erityisesti käsissä ja selässä tuntee jos on jotain painavampaa mennyt nostamaan. Tuskastuminen tuntuu aina välillä iskevän päälle.

Sitten miettii miten paljon paremmalle tuntuu kun tää on ohi. Kaikkea on saatu hoidettua, Kela, muuttoilmoitus, sähkö, vakuusrahat. Kaikki mikä on voiton puolella saa kivun ja kolotuksen kaikkoamaan taustalle.

Muuton keskellä usein tuntuu unohtuvan asioita, joten tässä vähän niinkuin muistilista kaikille muuttajille.

  • Muuttoauto, laatikot ja kuski! Kaupoista voi käydä kyselemässä pois lähteviä laatikoita, niitä annetaan mielellään.
  • Tee viimeisille päiville ja ensimmäisille uudessa kodissa matkalaukku.   Et halua joutua tilanteeseen jossa ei olekkaan vaatteita tai hammastahnaa vaan ne on perimmäisimmän laatikon pohjalla.
  • SÄHKÖ! Muista siirtää se, muuten olet uudessa asunnossa ilman sähköä.
  • Mikäli tarvitset, Kela! Tuet yms vaatii aikaa muuttua.
  • Pakkaa kaikki tavarat ennen muuttopäivää, muuten olet sotkussa kun muuttoapu on paikalla ja puolet on pakkaamatta. Se helpottaa itseäsi ja muita.
  • Siivousapu, edellisenä päivänä uudessa asunnossa ja viimeisenä päivänä vanhassa. On aina mukavampaa sinulle ja uudelle asukkaalle päästä siistiin asuntoon.

Tsemppiä kaikille muillekkin innokkaille muuttajille!

Yksi kommentti

Kommentointi on suljettu.