Itsetuntoa vai -varmuutta?

Olen lähipäivinä ollut paljon yksin, yrittänyt totutella siihen että olen ensi viikon kokonaan yksin.. Saa nähdä miten se toimii mutta yritän parhaani, onneksi nää huonokuntoiset päivät on ollut nyt. Mutta yksin ollessani olen saanut paljon itsevarmuutta kerättyä vaikka olen ollut kivuissa, joten uskoisin sen menevän hyvin. Olen myös saanut kirjoitettua paljon ja nyt artikkeleissa odottaa selitys siitä miksi ja miten mun elämän pohjakosketus tapahtui, saa nähdä milloin sen julkaisen koska siitä tuli hirveän pitkä vaikka kirjoitin sen kolmessa osassa! :DD Ilmoitelkaas kuinka pian sen tahdotte nähdä niin voin sitä toiveiden mukaan laittaa osa kerrallaan!!

Tän päiväinen aihe selviää otsikosta aika selkeästi. Mutta lyhyesti ja ytimekkäästi, miksi itsetunto, -varmuus ja -kunnioitus on nykymaailmassa niin kiven alla ja kaukaa haettu haave erityisesti meille nuorille naisille (& kyllä teille vanhemmillekin) ? Ja koska mulla on menossa hirveä kehopositiivisuus ja korkean itsevarmuuden hetket niin päätin että teen tämän.

”Ethän luule että tarviin ketään minua kokomaan, Olen monesta palasista kasannut itseni uudestaan. Eikä minua tarvitse muuttaa, Eikä tehdä musta parempaa. Tiedäthän sen jo sinäkin ei musta täydellistä koskaan saa” -Anna Puu- Ota minut tällaisena kuin oon

Meidän on hankala oppia elämään itsemme kanssa tällaisina kuin olemme, koska meille annetaan liikaa vaihtoehtoja ja silti liikaa vaatimuksia. Enkä väitä että mä olisin päässyt yli näiden vaiheiden joita tässä läpi käyn, mä kuule usein itken peilin edessä koska tahtoisin mahtua yhteiskunnan muottiin, vaikkei sitä muottia ole vaan sä et pysty kelpaamaan kaikille..

kuvat jälleen weheartit
kuvat jälleen weheartit

Jokainen meistä käy koko elämänsä läpi teini-iästä tai jo lapsuudesta lähtien sitä millainen on ja tulee olemaan. Siksi olisi mun mielestä tosi tärkeetä et me saatais rauhassa kasvaa sellaiseksi kuin me halutaan olla. Teini-iän ei kuulu mennä siihen että herätään aamulla monta tuntia etukäteen meikkaamaan ja pukemaan sitä kulissia siitä onnellisesta massatytöstä, eikä sitä ettei sulla ole minkäänlaisia poikkeavia mielipiteitä.

Mä oon täydellisen virheellinen ja oon todella onnellinen siitä. Mulla on mun heikot kohdat, mut mä oon päättäny selvitä mistä vaan!
Mä oon täydellisen virheellinen ja oon todella onnellinen siitä. Mulla on mun heikot kohdat, mut mä oon päättäny selvitä mistä vaan!

Mun oma lapsuus meni siinä kun yritin oppia sopimaan muottiin jota mun ”kaverit” mulle kehitti. Sen vuoksi kun en siihen sopinut ikinä niin mulle kasvoi hirveä muuri ja nykyisin jotkut näkee mut sellaisena ylpeänä ja itsekeskeisenä. Mulla se vaati aivan hirveän työn ja verta hikeä ja kyyneleitä, mutta lopulta kasasin kovan kuoren jonka takana kehitin jonkinlaisen itsevarmuuden. Silti mullakin on yhä liian usein niitä päiviä joina se kuori meinaa rikkoutua. Mulla on onneksi monia ”voimabiisejä” joista osa tässä:

Juha Tapio – Kelpaat kelle vaan ( soi juuri nytkin )

Anna Puu – Ota minut tällaisena kuin oon

Lucas – Täydellisen epätäydellinen

Sana – itsevarma ja kaunis

Superheroes – The script

Michael Monroe – All you have is all you need

Mä en ikinä keksinyt milloin mä kasasin kovan kuoreni ja itseni, enkä mä muista sitä milloin aloin käyttäytymään itsevarmemmin. Mut mä muistan et koin olevani paljon itsevarmempi kun kuuntelin musiikkia, aina jos oli kuulokkeet korvissa, vaikkei niissä olis soinu mitään, niin mun oli helpompi olla. Muistan ku joskus kouluaamuisin oli hirvee ahdistus ku en löytäny kuulokkeita..  Eli tää alla oleva kuva on totta. Vaikka sä vaan esittäisit olevas rohkeempi ja itsevarmempi nii se voi muuttua todelliseksi.

large (14)

Mut mä pystyn sanomaan sen et kannustavat kuvat, ja kappeleet voi oikeasti olla tosi hyvä apu. Mulla on itellä yhä puhelimen kuvakansio täynnä kannustavia kuvia. Yhä vieläkin jos on huono päivä niin saatan vaan toistella peilin eessä Sanan Ole itse se muutos -kappaleen kertosäettä. ”Ole itse se muutos jonka haluut tehdä, tee se niin et se lähtee sydämmestä”. Monet muutokset on juuri siitä kiinni. Sun pitää haluta olla itsevarma!  Sun pitää luottaa siihen mitä haluat, sun iällä ei ole väliä, eikä sillä minkä muutoksen sä päätät tehdä, mut jos sä teet tee se jo tänään!

large (16) large (15)

Sitten palataan aiheeseen. Nykynuorisossa ja jo mun ”vuosikurssissa” ihmisillä on aivan väärät pyrkimykset ja ajatukset siitä mistä itsetunto koostuu. Liian monesti näkee todella nuorten, erityisesti tyttöjen laittavan kuvia kuten ’oon niin nätti ku tulee likei’ ja sit kun niitä ei tuu nii seuraava on et ’oon niin monta päivää karkkilakos ku tulee likei’. Lasten kuuluis saada kasvaa ilman et muiden hyväksyntä olis merkki kauneudesta tai muustakaan.

Tehkää itse päätös siitä mikä on kaunista ja hyväksykää itsenne älkääkä välittäkö hyväksyykö muut. Aina ei tarvitse jaksaa pitää kulissia yllä, mä en ainakaan jaksa.

large (17)

 

4 kommenttia

  1. Maija sanoo:

    Ihan mahtavaa tekstiä. Oon iloinen että tällainen 50 + täti voi teiltä nuorilta oppia itsensä hyväksyntää. Rakastetaan itseämme, koska olemme ihania ja ainutlaatuisia <3

Kommentointi on suljettu.