Elämän Uudet Haasteet

Edellisissä kirjoituksissa olenkin jo ehtinyt kertoa, jotta puolen vuoden vakavan sairastelun ja sen jälkeeen ison leikkauksen toipuminen on nyt siinä vaiheessa että todella uskalla hakea Elämään Uusia haasteita ja Luottaa siihen että Elämä todella kantaa!

Arkeen jaksan panostaa ja sen huomaa kodistammekin jo! Lapset ovat paljon iloisempia ja taas se Normaali Arki on saanut paikkansa meidänkin perheessä!

Opaskoirani Bopi( www.facebook.com/katjajaopaskoira ) on ollut suuressa roolissa kuntoutumisessani ja nyt kun todella mennnään eikaä meinata on opaskoiran rooli korvaamaton!

Uusin nyt jo toteutumassa oleva haaveeni sai siivet todella alleen Pääsin Kokemusasiantuntijakoulutukseen. Olenhan jo kokemuskouluttaja,mutta nyt todella pääsen syventämään koulutustani ja mukaan sitä kautta uusiin haasteisiin!

Tämä koulutus ei ole nyt aluksi kun 50h, mutta siihen pääsee sen jälkeen jatkokouluttamaan itseään helpommin kun perus osan on jo käynyt!

Kalenteri täytyy hurjaa vauhtia ja välillä jo tuntui että liiiankin kovaa. Oli pakko itse laittaa jarrut päälle ja laittaa viikkoon sellainenkin päivä jolloin olen vain kotona ja hoidan kotiasioita. Niitä kun kumminkin riittää myös.

Lapset puhuvat minullekkin nyt avoimesti taas ongelmistaan ja se että Äitiä suojeltaisiin joltain on poissa. Samoin nyt minulla on ollut voimia puuttua kuopuksen koulukiusaamiseen. jota koulun mielestä ei ole ja tytöllä on kuulemmma kavereita jne… no, eipä ole oikeasti. Alamme todella olla sitä mieltä että ei auta kun koulun vaihto ja Steinerkouluun olenkin jo olllut yhteydessä ja se asia menee omalla painollaan, mutta mielessä pyörii taas ajatus miksi kiusattu lähtee miksi asioihin ei puututa .. Lapset kiusaavat nykyisin usein juuri eristämällä pois porukasta ja pienin sanoin. se on huomaamattomampaa kun fyysinen kiusaaminen,muttta ikävä kyllä usein vielä vaiekeammin korjattavaa.. Sen olen esikoisemme kohdallla saanut nähdä. Se ainoa joka tähän korjaamisen meidän perheessä on pystynyt on ollut Tukikoira Sisu. ( www.facebook.com/tukikoirasisu) .

Olen Syksy ihminen nautin syksyn tuoksuista ja niistä sadepäivistäkin sekä koirien pesemisestä lenkkien jälkeen. Muutenkin vuoden aikojen vaihtelu piristäää minua aina kummasti! Kaipaan siis vaihtelua Elämään. sen olen kyllä huomannut!

Moni kysyy että koitanko näyttää että kyllä sokeakin pärjää ja sen vuoksi olen monesssa mukana. Ei se niin ole , kyse on siitä että olisin varmasti Erittäin Aktiivinen ihminen näkevänäkin ja sokeus ehkä vähän rajoittaa ja hidastaakin, joten näyttämisestä ei Elämässäni ole todellakaan kyse!