MS, ja -60kg

Heippa! Olen ollut hyvin hiljaa blogin puolella, sillä väsymykseni on voimakasta. Uhmaikäinen taapero ja lujalla käyvä MS vievät veronsa. En ole jaksanut mitään ”ylimääräistä”.

Kaipaan kirjoittamista melkein jokaikinen päivä, mutta näillä parilla sormella se on niin vaikeaa, että on ollut parempi antaa olla.

Mitä mulle kuuluu? Ihan hyvää. Elämä on tasaista. Ms ei ole keksinyt uusia oireita ja arkeni on samanlaista. Olen karsinut arjestani kaiken muun paitsi kotihommat, lapsen & miehen kanssa olo, muun perheen tapaaminen ja tavoitteellinen treenaus.

Treenaan about 6x viikossa. 3h aerobista ja 3h lihastreeniä. Homma on juuri koventunut ja jatkossa olisi tavoite 4x salitreeni ja 4x aerobinen. Minä teen kovaa. Tavoitteeni ja unelmani ovat korkealla. Painoa en halua alas enää kun about 15kg mutta lihasta olisi tarkoitus tehdä hulluna. Haaveeni on omistaa joskus näkyvästi lihaksikas kroppa. Isot kädet, olkapäät, jalat ja peppu. Haluan näyttää sellaiselta mitä moni kammoaa.

Monet kummastelevat sitä miten mä pystyn tähän. Hoitaa koti ja lapsi (toki mieheni tekee yhtä paljon) ja syödä tiptop ja treenata näin hiton kovaa. Olen tiputtanut 60kg sairaana ja pienen lapsen äitinä, vain reilu vuodessa. Vuosi on ollut ihan kamala MS kannalta mutta tiedättekö mitä? Mä päätin haluta tämän muodonmuutoksen, mä todella halusin laihtua ja siksi mä oon valmis kaivamaan ajan ja voimat tähän ja tekemään kaiken mitä tämä vaatii.

IMG-20160226-WA0007

Mun ruokavalio on nykyään täysin mun elämää. En dieettaa. Mä syön ja laihdun siinä samalla. Olen räätälöinyt syömiset niin että jää hyvä mieli eikä ole nälkäkään.

Mä en osaa vastata kysymykseen: miten hitossa sä teet ton noin vakavasti sairaana? – kuin niin, että tämmönen jäärä mä vaan oon. Tiedän mitä haluan ja teen hommia sen eteen.

Mua myös potkii eteenpäin se, että mun aika voi ehkä olla rajallinen. Voin menettää kaiken kyvyn toimia ja liikkua vain hetkessä. Mä elän siis hetkessä ja teen kaiken JUST NYT enkä ens maanantaina.

IMG-20160226-WA0009

Kaikki on oikeesti mahdollista. Pitää löytää se oma juttu. Oma polku mitä kävellessä on hyvä olla ja hymyilyttää. Mehän ollaan täällä vain kerran. Jos sä tykkäät syödä suklaata niin syö. Jos sä nautit kävelystä ja inhoot juoksemista niin älä juokse. Jos sä rakastat viettää vapaa-ajan kattoen telkkaria niin katso. Tee niitä asioita joista tykkäät jokainen päivä. Elämä on valintoja. Jos sä haluat muuttua jollain elämän osa-alueella niin aloita muutos jo tänään. Koska sä voit.

IMG-20160226-WA0008

Mä rakastan mun omaa elämää. Vaikka mulla on joka päivä täynnä tuskaisia oireita. Rakastan silti koska kaikki muut alueet mun elämässä on kunnossa. Ne on mulle mieleisiä.

Mä en koe olevani mitenkään erityisen vahva. Mä oon mä. Oon aina ollut jäärä ja määrätietonen, mutta MS sai mut tajuamaan että elämä on oikeesti just nyt tässä. Miksi olla naama nurinpäin, kun voi nostaa pään ja kattoa ympärilleen. Mun ympärillä on niin paljon miksi hymyillä ja siksi mä en sure. En mä sure sairauttani enää. Vuosi siinä varmaan meni että mä ns. Hyväksyin sen osaksi mua. Oon silti hyvä. Oon silti kykenevä tosi moneen.

Mulla on kaikki hyvin. 🙂

25 kommenttia

 1. Anna Likos sanoo:

  Täällä toinen 25-v rouva joka sairastaa aggressiivista MS-tautia (dg 2013) tykkäilee Hannan blogikirjoituksista! Olet todella uskomattoman vahva ja innoittava taistelijaluonne! Osaan hyvin samaistua arkeesi ja elämäntilanteesi, sattuneista syistä. Kirjoitustapasi iskee ns suoraan hermoon 🙂 Mahtavaa lukea, miten joku voi suhtautua elämään noin positiivisella ja rakentavalla tavalla vastoinkäymisistä huolimatta. Saisinpa hieman samanlaista voimaa ja tahtoa itseenikin. Kiitos, että kirjoitat!

  • Hannash sanoo:

   Voi kiitoskiitoskiitos aivan ihana kommentti!! Tuli niin hyvä mieli.

 2. Hepu82 sanoo:

  Hei
  Olisiko sulla mahdollista/halukkuutta tehdä sellaista ruokapostausta et mitä syöt viikolla yms…tulisi niin tarpeeseen

 3. Fiona sanoo:

  Hei vau ☺ mullakin on MS ja laihdutin 40kg ja treenaan nyt sen 8x vko olen jo vähän vanhempi.. 37v.. Stemppii!!!

  • Hannash sanoo:

   Upea saavutus ja mahtava tahti. Hyvä sinä!! Ja kiitos tsempistä 🙂

 4. Pauliina sanoo:

  Huikea muodonmuutos! 🙂 itse Sairaankauniina myöskin treenailen ja mahtava lukea että meistä sivuston bloggaajista löytyy muitakin jumppakärpäsen purreita. 🙂 seuraa ihmeessä IG @apukku jos pullisteluselfiet kiinnostaa. Itsellä tarkoitus kirjoittaa seuraavaksi omista treeneistäni. 🙂 motivoidaan toisiamme. 😉 😀

 5. Mira sanoo:

  Luin juuri koko blogisi alusta loppuun. Ylä- ja alamäet näkyi tekstissä ja molemmista kerroit avoimesti, ihailtavaa. Kirjoitit ettet koe olevasi erityisen vahva, oot vaan sinä. Mä sanon että sinä olet aivan perk****n vahva. Oot upea. Oot kaunis. Jotkut kaatuu ja jää maahan, jotkut nousee vahvempina. Joitakin elämä lyö lapiolla kerta toisensa jälkeen, vain taistelijat nousee vaikka sattuu. Sua on sattunut paljon. Aion jäädä seuraamaan blogiasi, ja toivon suuresti että tulevaisuudessakin postaukset on näin positiivisia. Vaikka tiedän susta vain sen verran mitä annat lukijoiden tietää, mä oon aidosti onnellinen sun puolesta kaikesta hyvästä mitä sulla on. Hurjasti tsemppiä tulevaan ja hatunnosto vielä hurjasta laihduttamisesta! ♡

  • Hannash sanoo:

   Hei oon aivan sanaton. Sain tästä hulluna voimaa. Iso iso kiitos. 🙂 olet kultainen.

 6. Jee sanoo:

  Liika liikunta nostaa myös tulehdusta, joten muista reenata sopivissa määrin ja levätä.

  Kova liikunta ja alhaiset kalorit on todella paha yhdistelmä, mikä nostaa tulehdusta monin kerroin enemän !

  • Hannash sanoo:

   Kiitos huolenpidostasi. Asiat ovat tiedossani ja kroppaa kuunnellen mennään. Eikä tosiaan miinuskaloreilla. 🙂 teen fiiliksen mukaan. Liikunta vähentää mulla fatiikkia. Niin kauan tehään kun homma pelaa ja hyöty suurta. Kroppaa kuunnellen 🙂

 7. Jo pitkään sairastanut sanoo:

  Ms vaan on sellanen tauti, et se joko lannistaa tai vahvistaa.
  Kun vaan muistaa kuunnella itseään ja myös levätä, lepo on yhtä tärkeää kuin se jumppa ja ruoka.
  Itse menin liiallisuuksiin treenaamisessa ja oireet löi silmille ja lujaa. Olet kyllä tehnyt hurjan työn ja nostan sinulle hattua.
  Aurinkoisia treenihetkiä tulevaisuuteesi ☺️

  • Hannash sanoo:

   Kroppaa kuunnellen 110%. Oli siinä opettelu löytää ne rajat mäsän kanssa. Ja tarkkana oon että treenistä ei tuu haittoja. Kiitos sinullekin huolenpidosta 🙂

   Lepo on treenissä suuressa osassa aina mutta mäsän kanssa erityisesti.

   Aurinkoista kevättä sinulle ja kiitos kommentistasi!

 8. sari sanoo:

  Miten nyt kun oot laihtunut ja noinkin paljon .se on vaikuttanut taudin kulkuun..jo olemassa oleviin vikoihin..

Kommentointi on suljettu.