I love you mom.

Äiti. Siihen liittyy niiiiin monta tunnetta ja muistoa. Äiti on mulle kiistatta rakkain ihminen maailmassa. <3

Lapsuuteni ei ollut helppo. Näin kuinka paskasti isäni kohteli äitiäni sekä minulle rakkaita velipuoliani, jotka ovat minulle äidin jälkeen tärkeimpiä ihmisiä maailmassa. Perheemme koki mielettömän määrän henkistä väkivaltaa, kenties myös fyysistä. Minulle isä oli kuitenkin rakas, ja olinkin lapsena ns. ”isintyttö”. Täyttäessäni 11-vuotta, isä kuitenkin teki päätöksen rikkoa meidän perheen. Näin jälkeenpäin ajatellen, se on parasta mitä hän on koskaan tehnyt. Sillä samalla hetkellä minusta tuli äidintyttö.

Perheen rikkoutuminen vaikutti minuun enemmän kuin osasin silloin odottaakkaan. Olen sen jälkeen sairastanut masennuksen kahteen kertaan ja aina silloin äiti on ollut tukena. Tiukasta taloudesta huolimatta, olen aina saanut parasta mahdollista hoita. Äiti laittoi aina minut ja veljeni itsensä edelle, eikä ikinä valittanut. Äiti on joutunut puolet minun elämästäni huolehtimaan minun terveydestä, ja se tuntuu minusta väärältä. Samalla hän on näyttänyt minulle sen, mitä on tinkimätön äidinrakkaus.

Sairastuttuani epilepsiaan, äiti ei ole ollut pitkän välimatkan takia konkreettisesti lähellä. Aihe oli aluksi vaikea, mutta siitä on puhuttu. Aina kun olen halunnut puhua, äiti on aina ollut puhelimessa kuuntelemassa. Sairaanhoitajana hän on myös osannut kertoa minulle sairaudesta ja auttanut opettelemaan elämään tämän kanssa. Kunnioitan äidin asennetta elämään. Kaikesta kuuelma selvitään, vaikken ihan aina siihen itse usko. Mutta äiti uskoo ja minä uskon äitiä.
Otin ensimmäisen tatuointini ollessani 17-vuotta. Otin sen jalkaan ja siinä lukee: I love you mom. Äiti on opettanut minut kävelemään ja nostanut aina pystyyn, kun olen kaatunut. En tule koskaan katumaan tatuointiani. Kadun vain kaikkia niitä huutojani, joita äiti on joutunut kuuntelemaan. Hän on kärsinyt temperamenttisuudestani kaikista eniten, joten äiti anteeksi siitä. 😀 Kadun myös kaikkia niitä hetkiä, kun minun tekoni ja valintani ovat tuottaneet sinulle huolta.Tänään on ensimmäinen äitienpäivä, kun en ole sinun luonasi. Tämä päivä on ollut täynnä tunteita joten tuntuu, etten saa kirjoitettua niitä kaikkia asioita joista haluan sinua kiittää.

Äiti on melkoinen pakkaus. Mielettömästi rakkautta, tukea, toivoa, tinkimättömyyttä, rohkeutta, periksiantamattomuutta, epäitsekyyttä, joustamista ja uhrauksia. Äiti, olet tehny mielettömän työn äitinä!!! Minä ja pojat ollaan sulle kiitollisia siitä kaikesta, mitä olet meille antanut. Se kaikki rakkaus on täysin korvaamatonta ja eikä me koskaan voida kiittää sinua tarpeeksi kaikesta siitä. Jos minulla koskaan on lapsia, haluan olla lapsilleni yhtä hyvä äiti kun sinä olet ollut minulle sekä veljilleni. Minä rakastan sinua äiti. <3

Rakkaudella tyttäresi