#yesican

Tänään 8.2 vietetään kansainvälistä epilepsiapäivää. Tänä vuonna teemana on YES I CAN! Tavoitteena on viestiä kuinka kyvykkäitä ja osaavia me epileptikot olemme. Ja tietysti me haluamme lisätä tietoisuutta epilepsiasta ja siitä, mitä se on! 🙂 Tämä pisti minutkin miettimään elämää vähän valoisammalta kannalta, joten tein listan mitä kaikkea minäkin edelleen pystyn tekemään! Tajusin, että lista tuntuu lähes samalta kuin ennen sairauden toteamista. Joten, ei epilepsia minua estä!

Pystyn harrastamaan melkein mitä vain haluan! Viimeisen parin viikon aikana olen taas käynyt muutaman kerran salilla, ja voi että se on ollut kivaa! 🙂 Ennen urheilin hyvin säännöllistä ja toivottavasti nyt pääsen hiljalleen samaan rytmiin. Ainakin nyt tuntuu, että energiat alkavat hiljalleen riittää myös salin puolelle. Toivottavasti kevät tulee nopeasti, niin uskallan lähteä taas juoksemaa! 😀 Lisäksi lukeminen on viime aikoina alkanut kiinnostaa kovasti. Lukihäiriöni tekee siitä vain hitaampaa kuin muilla, mutta se ei minua haittaa. 🙂

Tiedän, että pystyn tulevaisuudessa opiskelemaan. Se tulee olemaan hankalaa, mutta se on silti mahdollista. Tällä hetkellä muistini on todella heikko, jonka vuoksi pääsykokeisiin lukeminen voisi olla hankalaa mutta toivottavasti aika tekee tehtävänsä! 🙂 Opiskelujen jälkeen pystyn taas siirtymään työelämään. Työhön liittyy muutamia rajoitteita, kuten etten voi ottaa vastuulleni lapsia enkä voi olla ammatissa jossa saatan kohtauksen sattuessa vaarantaa oman tai toisten hengen. Tulen myöhemmin kirjoittamaan lisää näistä ammatinvalinta asioista, mutta mahdollisuuksia työelämässä minulla silti on mielettömän paljon!

Voin viettää hyvinkin normaalia elämää, kun en anna pelolle valtaa. Pystyn tälläkin hetkellä olemaan töissä, näkemään ystäviä ja ihan vain liikkumaan ulkona kuin kuka tahansa muukin. Mutta kaikkein eniten arvostan arkisia asioita, joita en ennen sairastumistani osannut samalla tavalla arvostaa. Sairaus ei estä minua asumista kotona, pystyn itse käymään kaupassa, tekemään itse omat ruokani, siivoamaan ja hoitamaan kaikki arkeen liittyvät asiat ilman muiden apua. Joten nauttikaa pienistäkin asioista mitä te pystytte tekemään! Kukaan ei pysty kaikkeen, mutta jokainen pystyy johonkin. 🙂

Ei annetan kenenkään sairauden tai ulkonäön tehdä kenenkään elämästä hankalaa. Hyväksytään kaikki toisemme juuri sellaisena kuin me olemme.

Somessa kampanjaa pystyy seuraamaan tunnisteella #yesican. Te kaikki voitte jakaa esimerkiksi facebookissa tai instagramissa kuvia tai tarinoita siitä, mitä te pystytte tekemään. Muistakaa käyttää tunnistetta #yesican! 🙂 Lisäksi epileptikkojen tarinoita luetaan epilepsialiiton puolelta ja parhaita palkitaan. Käykää kurkkaamassa lisätietoja täältä. Lisäksi epilepsialiiton sivuilta löytyy paljon lisätietoa epilepsiasta ja tästä kamppanjasta, joten käykää ihmeessä kurkkaamassa! 🙂

Ihanaa epilepsiapäivää kaikille epileptikoille, heidän läheisilleen ja teille ihan jokaiselle siellä ruudun toisella puolella! 🙂 YES YOU CAN!

Ps. Minusta olisi ihanaa kuulla teiltä kaikilta, mitä kaikkea te pystytte tekemään! Miettikää niitä ihan pieniäkin asioita, ja laittakaa kommentteja tulemaan! 🙂 Toivottavasti tämä saa teidät edes hetkeksi unohtamaan murheet, ja keskittymään niihin asioihin jotka on hyvin. 🙂

 

-Anniina

2 kommenttia

Kommentointi on suljettu.