Kommentteja ja kommentteja.

Mennäänpä suoraan  asiaan. Olen viikon aikana saanut monia loukkaavia ja ikäviä kommenteita jotka olen suoraan siirtänyt roskapostiin, tosin kyllä julkaisin yhden kun vastasin siihen.  aiemmin jo ajattelin kirjoittavani tätä aiheesta, mutta ajattelin etten viitsi kuluttaa aikaa moiseen. Nyt minua kuitenkin on alkanut Tämä asia harmittamaan ja vihastuttamaan erittäin paljon. Eräs toinen bloggaaja juuri puhui Tästä asiasta snapchatissa kun hän oli saanut myös saman tapaisia kommentteja.  Tämä asia josta haluan kirjoittaa liittyykin siis typerään ja turhaan ihmisten arvosteluun sekä loukkaavia ja arvostelevien kommenttien lähettämiseen, oikeastaan yleensäkin toisten ihmisten elämään puuttumiseen julkisesti ja muutenkin.

Mun vahva mielipide tästä asiasta on seuraavanlainen: Täytyy kommentoijalla olla jotain pahasti vialla ja huonosti jos täytyy toisen elämistä ja tekemisiä kommentoimaan. Jos on ihmisellä aikaa tulla arvostelemaan ja mollaamaan toista julkisesti on pakko olla joku pieni ruuvi jossain hieman löysällä. älkääkäs nyt käsittäkö väärin, rakentavaa ja ystävällistä palautetta saa ja pitääkin antaa, mutta se on kuitenkin tääääysin eri asia kuin toisel mollaaminen tai arvostelu.  Jos ihmisellä on aikaa ja tarvetta mollata toista ihmistä julkisesti tai kommentoida toisen ihmisen elämää, miin silloin ielestäni pitäisi hankkia oikeastikin parempaa tekemistä. Jos ihmisellä itsellä on paha olla, niin ei sitä tule levittää muille ihmisille. Positiivisuutta on ihana jakaa, mutta negatiiviset mielipiteet kannattaa pitää itsellään, ettei tule vain turhaa mielipahaa. Mielestäni mollaaja ja arvostelija on hyvin usein myös varmasti kateellinen, jos toisella menee paremmin kuin itsellä, niin se tuntuu usein herättävän puhetta ja turhia huhuja.  Selän takana huhujen levittäminen ja selkään puukottaminen ovat mielestäni erittäin törkeitä asioita ja käytöstapojen puutetta, samoin kun ihmisen elämän arvosteleminen. En voi ymmärtää, kuinka joku ihminen voi puhua niin ilkeästi toisesta saatika kommentoida jotain aivan typerää ja loukkaavaa. en ymmärrä. En.

 

Viimeisimmät kommentit joita olen saanut ovat olleet suoraansanoen todella röyhkeitä ja loukkaavia. Etenkin nyt kun sairaana olen todella herkkä muiden kommenteille ja arvosteluille niin on kamalaa lukea kommentti jossa kerrotaan kuinka surkea, naurettava, epäterveellinen, huono parantuja, esittäjä yms. olen. Saako toisen mollaaja jotain iloa siitä, kun kommentoi tällaisia asioita? Mikä on kommentoijan motiivi kirjoittaa tällaisia? Minusta on mukava saada rakentavaa kommenttia mutta että tällaisia? Pakko nyt tässä myöntää, että olen osittain siksikin niin närkästynyt asiasta kun tiedän, että nykyään aina pitää olla mollaamassa tai arvostelemassa eikä ikinä voi antaa toisen olla sellainen kun hän on. Yläkoulussa haukkujen ja arvostelujen kohteena tiedän kuinka rankasti jotku kommentit osuvat ja jäävät suorastaan päähän kaikumaan. Myönnän myös jopa, että muitten arvostevat kommentit ovat yksi osasyy siihen, miksi aikoinaan sairastuin. Vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä kommenteista ja ajatella, että arvostelijalla on itsellä joku pielessä ja yrittäisi olla hänen yläpuolellaan, niin silti vain jotenkin toisen arvostelevat ja mollaavat sanat jäävät päähän kaikumaan. Kaikki ihmiset myös päättävät itse mitä kertovat itsestään ja elämästään toisille, eikä esim. blogin perusteella nään pintaa syvemmälle, eikä pelkästään muutomasta kuvasta voi arvostella koko ihmisen elämää tai hänen tekemisiään. Kaikki me varmasti itse tiedämme mitä elämme on ja mitä se ei ole, eikä kenenkään muun siis tarvitse sitä meille kertoa. Juur

 

Mikä siinä on kun kommentti on niin helppo kirjoittaa ja laittaa vähän negatiivisia sanoja sinne joukkoon? Kuitenkin jos katsoisit kyseistä ihmistä silmiin ja sinun pitäisi sama asia sanoa niin sanoisitko? Ajatteletko oikeasti ihmisestä kuten kommentoit vai haluatko vain saada toiselle pahan mielen? Haluatko oikeasti olla ilkeä ihminen vai voisitko joskus ajatella arvostelun sijaan laittavasi vaikka kommenttiboksiin ”tsemppiä” tai ”kiva postaus”? Pitääkö oma paha olo purkaa toiseen?  Oletko koskaan miettinyt mitä ilkeä kommentti voi aiheuttaa ihmiselle? Miltä tuntuisi jos kuulisit sinun kommenttisi aiheuttaneen jollekin viillot käsivarsiin tai monen tunnin itkun?  Miltä sinusta tuntuisi jos sinulle kommentoisiin samalla tavalla?

 

Siinä varmasti kaikille meille joku kysymys jota voi hetkisen pohtia, vaikkei ikinä olisi kenellekkään mitää pahaa sanonut tai kommentoinut. Etenkin itsestään epävarma tai sairas ihminen voi ottaa joskus kommentit todella raskaasti. Itsekin myönnän itkeneeni äidille, että miksi minulle kommentoidaan noin ja tuntuu kuin pitäisi muuttaa itseään.  On karu totuus, että joku kommentti tai arvostelu voi aiheuttaa vaikka mitä pahaa. On kamalaa ajatella, että joku tahallaan haluaa aiheuttaa pahaa toiselle. Koitetaanhan kaikki miettiä seuraavaksi kun kommentoidaan jotain toiselle, että onhan se asiallinen, eikä luokkaa tai arvostele toista. Rakentava ja positiivinen palute on usein paikallaan ja on ihana saada kommenteita, mutta otetaan toisen tilanne ja tunteet huomioon. pitää myös huomioda, että toinen ihminen on herkempi kuin toinen. Olemme kaikki oikeanlaisia ja hyviä ihmisiä sellaisina kuin olemme, eikä muiden arvosteleminen tee kenestäkään parempaa tai ”coolimpaa” ihmistä. Toisten arvosteleminen ja mollaaminen on munmielestä todella hävytöntä ja törkeää.

 

Itseä ei pidä muuttaa toisen takia, eikä toista tule koittaa muuttaa sellaiseksi kuin itse haluaa.

Toisen sanomisista ei tule liikaa välittä, eikä toiselle saa itsekään aiheuttaa liikaa mietittävää.

Olemme  kaikki saman arvoisia ja meillä kaikilla on saman arvoinen elämä, sanoi toinen mitä tahansa.

Positiivisuuden levittäminen tuo maailmaan enemmän hyvää kuin negatiivisuuden.

vika ei ole kommentin vastaanottajassa vaaan sen kirjoittajassa.

037c9077f02437a09cb777d46408ed23

Mietitäänpäs siis kaikki toisen kerran ennen kuin kommentoidaan mitään ilkeää. Muistakaahan silti mitä aiemmin jo kirjoitin, rakastan saada kommentteja ja nyt haluisinkin tietää millasta kirjoitusta haluisitte multa lukea! 🙂

 

 

 

5 kommenttia

 1. Pradyuth sanoo:

  Hello, i was going through certain quotes and thats the way i ended up in this website reading your blog. I think you are going through a rough patch, may be depression and other difficulties. I am a Homeopathic doctor, there is certainly a cure in Homeopathy for depression and other anxiety disorders. I myself have cured many such cases. i suggest you to consult a good Homeopath or if you need any help from me do let me know.
  Take care.

 2. vee sanoo:

  En voi koskaan ymmärtää ihmisiä, jotka kuluttavat aikaansa jättämällä ikäviä kommentteja toisille, varsinkin jos tarkoituksena on vain saada kirjoittaja tuntemaan olonsa vieläkin ikävämmäksi. Tsemppiä sulle ihan hirveesti, voin samaistuu moniin sun kirjottamiin asioihin ja innolla odotan tuleviakin postauksiakin 🙂 Hyvää kesää! <3

  • noorakaroliina sanoo:

   No niinpä! Ihan totta! Hyvää kesää sinullekin! 🙂

 3. Mintti sanoo:

  Hyvä postaus ja hyvä aihe! Mä en myöskään voi ymmärtää tätä nykyään vallalla olevaa tapaa heitellä sanallista kuraa ihmisten päälle. En tiedä onko sama muualla maailmassa, mutta täällä meillä näyttä olevan erittäin pieni kynnys arvostella ja haukkua toisia. Mun mielestä jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin sitten voisi olla hiljaa. Niin mun äiti mua opetti 🙂 Ja ne sanojat voisivat vähän miettiä miltä heistä itsestään tuntuisi moinen. Pah.

  • noorakaroliina sanoo:

   Kiitos paljon! 🙂 niinpä, tuntuu kyllä kynnys olevan aivan liian matalalla! Olen samaa mieltä kanssasi!❤

Kommentointi on suljettu.