Kolme pientä sanaa

Sanat jotka on ihana kuulla. Sanat jotka auttavat jaksamaan, sanat joiden avulla jaksan jos tuntuu etten muuten jaksa, sanat joiden avulla selviän päivästä toiseen. Sanat jotka koskettavat ja välillä saavat kyyneleen silmäkulmaan, niin kuin ne nyt tekevät kun niitä mietin. Olen onnellinen siitä, kuinka monta kertaa olen saanut nämä kuulla. Vaikka olen kuullut paljon myös näiden sanojen vastakohtia, niin minusta hyvät ovat aina voimakkampia sanoja kuin pahat. Vaikka pahat sana satuttavat enemmän kuin mikään, niin silti uskon, että kun viljelee hyviä sanoja niin niistä kasvaa jotain suurta ja kaunista. Sanoilla on niin helppo satuttaa ja pahoja sanoja on usein melkeimpä helpompi sanoa kuin hyviä. Hyvien sanojen sanominen vaatii paljon itsevarmuutta, mutta kuitenkin sitä, että näkee muissa hyviä asioita. Itse olen vasta viimeaikoina oppinut arvostamaan itseäni siten, että osaan olla armollinen ja kiltti itselleni, mutta olen myös oppinut katsomaan ihmisiä silmiin ja sanomaan hyviä sanoja. Hyvien sanojan sanominen ja silmiin katsominen tulee helpoksi ja luonnolliseksi kun ensin oppii puhumaan itselleenkin kaunisti ja katsomaan itseäänkin arvokkaana. Olen viimeaikana oppinut, että jos ei tule ensin itsensä kanssa toimeen, niin on vaikea olla muidenkaan ihmisten kanssa tai tulla muiden kanssa toimeen. Kun olen oppinut sanomaan hyviä asioita myös itsestäni, niin muidenkin arvostaminen tuntuu entistä ihanemmalta ja niinhän se menee, että sitä saa mitä tilaa ja hymy tulee aina takaisin lähettäjälleen.  Nykyään sen itsekin ymmärrän, ei siitä ole vielä kauaakaan, kun elämääni ei kuulunut muutakuin eläminen sairauden kuplassa, vaikka sairaudet vieläkin tekevät oloni joka päivä osittain tuskallisia, niin silti elämäni on paljon helpompaa ja pystyn jo ajattelemaan paljon paljon muita asioita, eikä elämä pyöri vain sairastamisessa. Tarkoitan siis sitä, että esimerkiksi tämä asia joka liittyy toisien ja itsen välittämiseen ei olisi tullut kuuloonkaan vielä noin kolmekin kuukautta taaksepäin. Nyt puhunkin niinkin pienestä asiast, kuin muutomasta hyvästä sanasta, jotka minulle ovat erityisen merkittäviä.

Nämä sanat joita nyt tarkoitan pätevät kaikkiin ja kaikkien tulisi kuulla nämä sanat joka päivä. Ei ole ihmistä jonka kohdalla nämä pienet, mutta merkittävät sanat eivät pitäisi paikkaansa. Nämä sanat pitävät juuri sinunkin kohdalla paikkaansa, ansaitset kuulla nämä sanat joka päivä. Olet upea ihminen ja omien virheittesi kanssa juuri täydellinen, juurikin sinä kuulut tähän maailmaan ja tuot omalla olemassa olollasi maailman juuri sen jonkun tietyn asian jota ilman tämä maailma ei pärjäisi. Vaikka aina ei tuntuisikan, että nämä sanat pitäisivät paikkaansa, niin kyllä ne pitävät. Sinunkin pitäisi sanoa joka päivä itsellesi hyviä asioita, edes muutoma hyvä sana, ettei pahat asiat syövytä sinua,  ole hyvä muille, mutta myös itsellesi. Kohtele itseäsi niinkuin sinulle kaikkein rakkainta ihmistä. Sinä olet itsesi tärkein asia ja sinä saat itsesi loppupeleissä selviämään kaikesta, mikään tai kukaan muu ei selviä puolestasi muutakuin sinä. Vaikka sinusta tuntuisi ettet ole tärkeä tai kukaan ei välitä, niin älä usko sitä, pääsi valehtelee sinulle. Juuri sinä olet tärkeä vaikka ei aina siltä tuntuisikaan, olet arvokas, vaikka joku joskus satuttaisi sinua sanoillaan sanomalla jotain muuta, niin silti, silti sinä olet arvokas ja tärkeä. Juuri sinua tarvitaan täällä maailmassa.

0b259d95ad0b5a68eb58002f0f54acc6

Pienet sanat ja teot ovat niitä parhaita jotka auttavat meitä jaksamaan, ei tarvita isoja asioita jotta voi osoittaa toiselle, että välittää. Jos tuntuu, ettei löydä sanoja niin silloin muutomat pienet sanat jotka sopivat aina välittämiseen ja lohdukseen voit aina sanoa.  Näiden sanojen avulla ainakin oma päiväni on pelastettu ja moni paha olo on saatu helpottamaan. Vaikka tuntuu ettei ole mitään sanottavaa tai ei osaa sanoa mitään joka toista ihmistä pahassa tilanteessa auttaisi jaksamaan niin näillä sanoilla voi oikeasti saada ihmeitä aikaan, kokeileppa vaikka! Nämä sanat on hyvä sanoa itselleen ja myös muille, niille joita rakastaa, niille joista välittää ja niille joilta haluaisi pyytää anteeksi mutta sana anteeksi tuntuu vaikealta. Koskaan ei kannata menettää toivoa vaikka kuinka tuntuisi toivottomalta sillä aina pitää muistaa, että tälle maailmalle kaikki me olemme ainutlaatuisia ja tärkeitä täällä maailmassa, oli ihminen sitten kuka tahansa, kunhan muistaa, että toinenkin ihminen on yhtä tärkeä, eikä siksi ketään kannata loukata millään tavalla, siitä ei kukan saa itselleen mitään hyvää.

Sanat usein satuttavat ja sanoilla on helppo satuttaa, mutta sanat myös auttavat, pelastavat ja niiden kautta voi rakastaa. Jos on sanaton, niin usein halaus auttaa, senkin kautta voi ymmärtää, mutta oikeinkin vaikeassa tilanteessa voi löytää joitain sanoja, jo pari pientä sanaa voivat auttaa ihmisen vaikean asian helpommalle puolelle. Nämä kolme pientä sanaa jotka meidän kaikkien tulisi sanoa usein itsellemme ja myös muille ovat tärkeät, tehokkaat ja toimivat

Nämä sanat ovat: ❤Sinä olet tärkeä❤

❤
Tähän loppuun vielä yksi iloinen perjantaiselfie🙈
Tähän loppuun vielä yksi iloinen perjantaiselfie🙈

Nyt toivottelen mahdollisimman mukavaa alkaa viikkoa kaikille tasapuolisesti yhtä tärkeille ihmisille siellä ruudun toisella puolella!💕