40 kysymystä.

Moi! Pilvistä perjantaita❤ Minua ei paljoakaan haittaa, vaikka aurinko ei paistaisikaan yhtään. Jotenkin aina kun on kaunis ilma ja lämmintä niin tuntuu, että pitäisi tehdä jotain ja saada paljon kaikkea aikaiseksi. Mutta kun mä en jaksa. Aamusta asti kaikki voimat menevät siihen, että jaksaa tehdä arkiset asiat ja yrittää parantua, se vie kaiken voiman jota minulla on niin henkisen kuin fyysisenkin. Se voi olla vaikea ymmärtää, että joskus pelkästään omasta huoneesta poistuminen ja huomenta sanominen tuntuvat ylitsepääsemättömän vaikeilta, niin se kuitenkin vain on. Joka päivä kuitenkin jaksan ja pystyn nousemaan ja tekemään arkisia asioita. Sekin on usein jo saavutus.

5879398a7d059efe6bd2d6ca871985fd
Kuva: hidasta elämää

Ajattelin tehdä tämän 40 kysymystä jutun jonka kysymykset on siis kopioitu hidasta elämää sivustolta. Olen törmännyt tähän jo jonkin aikaa sitten ja silloin jo ajattelin, että minun pitäisi tehdä tämä ja kirjata vastaukset johonkin ylös! No tässä sitä nyt mennään! Kun luet kysymykset niin mieti myös samalla mitä itse kysymyksiin vastaisit.😊

Kuinka vanha olisit, jos et tietäisi oikeaa ikääsi?

-luultavasti jotain 16v 😀

Kumpi on pahempi, epäonnistuminen vai yrittämättä jättäminen?

-yrittämättä jättäminen! Vaikka välillä tuntuu niiiin vaikeelta yrittää jos pelottaa ja tuntuu ettei onnistu mut silti ennen ei voi tietää mitä tapahtuu ennen kun yrittää!💪

Jos elämä on niin lyhyt, miksi teemme asioita joista emme pidä, ja jätämme tekemättä asioita joista pidämme? -Musta tuntuu et kaikki haluu olla niin samanlaisia eikä kukaan oikeen oskalla oma itsensä tai olla erilainen. Minusta erilaisuus on ihanaa, on upeaa kun näkee ihmisen joka uskaltaa olla oma ihana itsensä muiden mielipiteistä välittämättä!

Mikä on se yksi asia, jonka haluaisit muuttaa maailmassa?

-Aika glisee mutta että kaikilla olisi ruokaa ja juomaa, sekä elämän perus edellytykset kunnossa, eikä kenenkään tarvitsisi kokea itseään yksinäiseksi.

Jos onnellisuus olisi rahaa, millainen työ tekisi sinusta rikkaan?

-Tää on vaikee, mulla on niin monta työtä jota haluisin tehdä🙈 Päälimmäisinä on nuortenlääkäri (vaikkei se oikea ammatti olekkaan), matkaopas tai  sisustussuunnittelija😊

Teetkö sitä mihin uskot vai tyydytkö vain tekemääsi? 

– Harvemmin tyydyn siihen mitä teen, ajattelen yleensä että pitäisi tehdä paremmin vaikka tekisin jo tarpeeksi hyvin, minun pitäisi siis usein myös tyytyä tekemäänikin.

Jos ihmisen keskimääräinen elinikä olisi 40 vuotta, eläisitkö elämäsi toisin? 

-Joitakin asioita elämässäni tekisin varmasti toisin, niin varmasti kaikki tekisivät. Etenkin vaihtaisin sairastamiseen kuluneen ajan nauttimiseen ja läheisteni kanssa olemiseen. Jos saisin kelata aikaa taaksepäin kertoisin heti myös kiysaamisesta jota olen kokenut.

Oletko enemmän huolissasi siitä, teetkö asiat oikein vai teetkö oikeita asioita?

-Turhan paljon kumpaakin. Joskus oikein asia tuntuu kaikkein vaikeimmalta ja väärimmältä vaikka onkin kaikkeista oikein.

Jos voisit antaa  vastasyntyneelle lapselle yhden neuvon, mikä se olisi?

-Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet, olet upea ja rakastettu. Älä anna kenenkään satuttaa itseäsi henkisesti tai fyysisesti, olet sellaista kohtelua arvokkaampi. Älä myöskään koskaan satuta itse itseäsi. ❤

Rikkoisitko lakia, pelastaaksesi sinulle rakkaan ihmisen?

-Ehdottomasti!

Oletko koskaan nähnyt hulluutta jossakin, jossa olet myöhemmin nähnyt luovuutta?

-monesti! Usein ajattelee, ettei jossain asiassa ole järkeä, mutta myöhemmin toteaa ajatelleensa ihan väärin.

Minkä asian tekisit eri tavalla kuin useimmat ihmiset?

-En olisi ulkonäkökeskeisen ja suorituskeskeisen yhteiskunnan vanki. Se, että uskaltaa olla se mitä on ja vähät välittää muiden mielipiteistä on niin ihanaa ja kunnioitettavaa!

Mitä yhtä asiaa et ole tehnyt vaikka haluaisit? Mikä pidättelee sinua? 

-Uskoa joka päivä entistä enemmän itseeni ja arvostaa itseäni. Luottaa itseeni ja siihen, että saan normaalin elämän. Usein tuntuu, että olisin huonompi kuin joku muu enkä olisi ansainnut samaa kohtelua kuin muut vaikkei se pidäkään paikkaansa.

Pidätkö kiinni jostakin, josta tulisi päästää irti?

-pidän. Irtipäästäminen olisi miljoonakertaa helpompaa, mutta myös samanverran vaikeampaa.

Jos sinun tulisi muuttaa uuteen kaupunkiin tai maahan, mikä se olisi ja miksi? 

-huh, mietein vastausta pitkään. Haluaisin muuttaa niin moneen paikkaan! Esimerkiksi Pariisiin, New yorkkiin, hamptoniin, miamiin ja Tampereelle! Johonkin rantakaupunkiin ulkomailla siksi koska rakastan merta ja luontoa.😃

Painatko hissin nappia useammin kuin kerran? Luuletko todella, että se saa hissin liikkumaan nopeammin?

-PAINAN😂 En todellakaan luule.😃

Olisitko mieluummin huolestunut nero vai iloinen typerys?

-iloinen typerys. Tämäkin jo varmaan kuulostaa typerältä mutten koskaan ole halunnut olla mitenkään viisas tai nero😝

Miksi sinä olet sinä?

– jaa’a. Sitä tulee joskus itsekin mietittyä vähän liiankin syvällisesti.

Oletko ollut sellainen ystävä, jonka haluaisit itsellesi?

-Mielestäni yleensä olen, välillä olen ollut tyrhankin sinisilmäinen ja antanut ystävieni haukkua ja pompitella minua. Onneksi se kuuluu menneisyyteeni.

Mistä olet eniten kiitollisin?

-Siitä, että mulla on toivoa parantua ja näen tunnelin päässä valoa vaikka elämä tällä hetkellä onkin vaikeampaa kuin ikinä. Olen myös kiitollinen siitä, että olen juuri mun äitini tyttö ja mun siskoni sisko. Olen kiitollinen kaikista läheisistä ihmisistä joita mulla on.❤

Menettäisitkö mieluummin kaikki vanhat muistosi kuin menettäisit kykysi luoda uusia muistoja?

-Tää on tosi paha! Kyllä kallistun tohon et menettäisin vanhat muistot.

Onko mahdollista tietää totuutta ennen totuuden haastamista?

-Mun mielestä se riippuu ihan kyllä tilanteesta😃

Onko pahin pelkosi koskaan toteutunut?

-(Nyt koputan puuta) Ei ole, ei ainakaan ihan kaikkein pahin pelkoni.

Muistatko sen hetken viisi vuotta sitten, kun olit todella järkyttynyt? Onko sillä enää väliä?

-Pakko myöntää etten ihan niin pitkältä muista mitään todella suurta järkytystä, parin vuoden takaa muistan. En osaa sanoa onko sillä merkitystä vai ei, toisaalta eipä sille ai ainakaan enää mitään voi. Mennyt on mennyttä.

Mikä on onnellisin lapsuuden ajan muistosi? Mikä tekee siitä niin erityisen?

-Tää on oikeesti tosi tosi paha! Tosi vaikeeta sanoa vaan yks. Kaikki lapsuuden joulut on ollu todella ihania, muistan myös sen olleen ainutlaatuista kun siskon kanssa oltiin ekaa kertaa kahdestaan kaupungilla.😃

Millaisena hetkenä olet viimeksi tuntenut olevasi liekeissä?

-Pakko myöntää etten muista, pitkään aikaan en ole niin tuntenut.

Jos ei nyt, milloin?

-Hetkenpäästä kun on hetken miettinyt, että miksei nyt ja kerännyt vähän rohkeutta.

Jos et ole vielä saavuttanut sitä, mitä sinulla on menetettävää?

-Toisaalta onhan mulla paljon on menetettävää mutta jos puhutaa vaikka terveestä elämästä jonka haluan saavuttaa, niin eihän mulla tässä sairastaessa oo oikeastaan mitään menetettävää.

Oletko koskaan ollut jonkun kanssa puhumatta mitään ja silti tuntenut, että olet juuri käynyt elämäsi parhaan keskustelun?

-Olen.

Miksi uskonnot, jotka tukevat rakkautta, aiheuttavat niin paljon sotaa?

-Niimpä. Tähänkin jos tietäs vastauksen niin sais aika ylpeä olla itestään. Musta tuntuu, et niin monella uskonnolla on niin paljon sääntöjä ja perjaatteita ettei niitä kaikki kukaan voi noudattaa ja samalla olla oma itsensä. Toisaalta sotaa ne aiheuttavat kai siksi, että kaikki uskonnot ovat niin kovin erilaisia ja kaikki ajattelevat sen oman uskonnon olevan se ainoa oikea, mutta eihän se niin ole.

Onko mahdollista tietää varmasti, ilman epäilyksiä, mikä on hyvä ja mikä paha?

-Mun mielestä ei. Joskus paras asia tuntuu väärimmältä ja väärin oikealta, silloin on kai pakko siis koittaa kumpaakin että voi löytää sen oikean.

Milloin viimeksi marssit pimeään vain heikon valon kanssa, joka lähti ideasta johon todella uskoit?

-Millon viimeks? En mä tiiä. 😃

Jos tietäisit, että kaikki tuntemasi ihmiset kuolisivat huomenna, kenet tapaisit tänään?

-Ei tällästä voi kysyä! Kaikki ne! Kävisin kaikkien luona ja tekisin mitä vaan et kaikki ne ihmiset tajuisivat kuinka paljon niitä rakastan.

Milloin on aika lopettaa riskien ja palkintojen laskeminen, ja tehdä sitä, mikä tuntuu oikealta?

-Riskejä pitää aina ottaa, palkintojen laskeminen on turhaa ja sitä mikä tuntuu oikeelta pitäs tehdä aina. Toisaalta taas toistan sitä et joskus väärimmältä tuntuva asia saattaakin paljastuu oikeeksi ja parhaimmaksi asiksi. Silloin kun mikään ei tunnu oikealta on tosi tosi vaikea yrittää tehdä mitään, kaikki mitä tekee tuntuu väärältä, mitä silloin tehdään?

Jos opimme virheistämme, miksi pelkäämme tehdä virheitä?

-Pelätään niin paljon, että kun tekee jonkun pienenkin virheen niin saa jonkun leiman otsaan ja pidetään heikompana tai huonompana.

Mitä tekisit eri tavalla, jos tietäisit että kukaan ei tuomitse?

-Palaisin ylä-asteen alkuun ja olisin just sellanen kun mä haluan olla ja kertoisin kiusaamisesta heti ja estäisin itseäni sairastumasta.

Milloin viimeksi huomasit hengityksesi äänen?

-Nyt kun sitä mietein.

Mitä rakastat? Onko mikään viimeaikaisista toimistasi ilmaissut tätä rakkautta?

-Tää on mulle tosi paha. Moni voi varmaan samaistua siihen et tuntuu, että sairaus on vienyt suuren osan hyvistä tunteista (niitä odotellessa) ja tunteita on vaikea erottaa toisistaan. Onneksi tiedän niidenkin tunteiden tulevan takaisin! Jos mietin mitä mä nyt ainakin rakastan niin perhettä ja läheisiä, varmasti paljon muutakin mikö on pimennossa toistaiseksi.

Muistatko viiden vuoden päästä, mitä teit eilen? Entä toissa päivänä? Päivää ennen sitä?

-Toivottavasti en, toisaalta toivottavasti muistan.

Päätökset tehdään tässä hetkessä. Teetkö ne itse vai annatko toisten tehdä ne puolestasi?

-Vähän liikaa annan toisten ajatella puolestani, yksi monista syistä siihem miksi olen sairastunut on se, että olen antanut muiden pompotella minua ja sanella kaiken mitä teen. Tämä on yksi suurimpia asioita jonka kanssa yritän tehdä tosi paljon töitä. Toki päättämisen vaikeus johtuu myös osin masennuksesta ja siksi on vaikea tehdä päätöksiä.

🎀

Siinä ois mun vastaukset 40 kysymykseen. Joihinkin oli oikeasti tosi vaikea vastata ja joidenkin kohdalla huomasi kuinka vaikea on tehdä päätöksiä ja kuinka pitäisi enemmän pystyä elämään hetkessä, eikä miettiä turhia asioita. Pakko kuitenkin sanoa, että ennen sairautta olin hyvinkin määrätietoinen ja tein aina omat päätöseni. Nyt huomaan helposti tyytyväni muiden mielipiteisiin ja päätöksiin vaikka itse ajattelisin toisin. Se on asia jossa minulla on rutkasti parannettavaa: saada omat mielipiteet kuuluville, päättää omista asioista ja kunnioittaa itse itseäni. Nyt kun olen täysi-ikäinen, niin kuukaan ei perjaatteessa voi päättää puolestani vaan päätökset teen minä itse. Se tuntuu välillä turhauttavalta ja vaikealta kun ei itse tiedä mitä itse haluaa ja mitä ei. Silloin on helpompi antaa jonkun muun sanella asioita.

🎀

Toivottelen mukavaa pilvistä perjantai päivää kaikille, itse istuskelen vielä sohvalla yö-vaatteilla.😃 Nyt tästä ryhdistäydyn ja puen päälleni. Perjantai on usein minulle viikon vaikein päivä, vaikka monen mielestä se on mukavin. Minulle perjantai on usein pahempi kun maanantai, kyllä tästäkin perjantaista kuitenkin taas selvitään!

f686fcd44fb3d4d3c5643f34f3eccc18

Lupaan jatkossa kirjoittaa vähän lyhyempiä kirjoituksia, että niitä jaksaa joku lukea 😃

 

2 kommenttia

  1. Varjo sanoo:

    Mikä syömishäiriö sulla on ja miten se ilmenee tällä hetkellä?

    • noorakaroliina sanoo:

      Blogini ensimmäisessä tekstissä kerron syömishäiriöstäni ja muista sairauksistani. Vielä en ole kerinnyt kertomaan oireistani yms kummemmin, mutta niistäkin ois tarkoitus kirjoittaa piakkoin. 🙂

Kommentointi on suljettu.