Teemana pelko ja häpeä…

Tunnustus; täytän tänä vuonna 30 vuotta ja pelkään hammaslääkäriä. Tänään minulla oli aika hammaslääkäriin. Olen jännittänyt tuota käyntiä jo viikon verran, yleensä käynnit hammaslääkärissä eivät ole kovinkaan mieleisiä. En niinkään pelkää sitä kipua, puudutteita on, mutta häpeän hampaideni kuntoa.

Ihailen upeita valkeita suoria hammasrivistöjä jotka näkyvät hymyillessä ja vangitsevat katseen. Hampaat aivan hohtavat puhtautta ja hyvää oloa. Toisin kuin minun. Lähes 20 vuoden oksentelu, syömättömyys sekä masennus kierre on jättänyt jälkensä moniin asioihin. Yksi näkyvimmistä ovat hampaani.

Enkä nyt puhu mistään parista kiillevauriosta taikka parista reiästä. Minulta on juurihoidettu useita hampaita, myös poistettu useampi hammas sekä kiillevauriot ovat mittavat. Hampaani ovat reikäiset ja helposti lohkeavat, vaikka kuinka hoitaisin niitä.

häpeä

Pidän hymyilystä mutta häpeän hampaitani niin paljon etten yleensä hymyile niin, että hampaani näkyvät. Kolmekymppisen naisen hampaat eivät pitäisi olla vielä tässä kunnossa mutta ovat. Jo tuon häpeän takia hammaslääkärikäynnit ovat yhtä tuskaa. Onneksi nykyään hammaslääkärit osaavat ottaa huomioon menneisyyden vaikutukset hampaisiin.

Vaikka häpeä on suuri kun joudun hammaslääkäriin, yritän nyt uudestaan saada hampaani kuntoon. Tämä on jo kolmas kerta. Se turhauttaa, saan hampaani kuntoon ja pari viikkoa myöhemmin jokin hammas/ paikka lohkeaa tms. Ja ainahan näissäkin asioissa on kyse rahasta. Nimittäin rahaa menee hirveitä määriä hammaslääkäriin, ihan kuin minulla ei olisi muuta hankittavaa. Mutta minkäs teet, pakko mikä pakko.

Joskus olen aivan vihainen itselleni, miksi pitikään oksentaa/ masentua/ leikkiä syömisen, elämän ja kuoleman kanssa. Mutta toisaalta jos olen jotain oppinut, niin sen ettei jossittelu auta ketään. Nyt on vain aika pyrkiä korjaamaan vahingot. Aikaa ja rahaa se vie mutta ehkä joskus kaunis hymy on minun.

Ennen haaveilin kauniista hohtavan valkoisesta hymystä. Haaveilen siitä edelleen mutta nykyään voin tyytyä ehjään hymyyn. Ehkä vielä joskus hymyni on ehjä sekä valkoinen.

kisun hymy

Hymyjen täyteistä viikon alkua!

xoxo Henu

Yksi kommentti

  1. Lellu sanoo:

    Kyllä sä joku päivä saat ne valkoiset ja ehjät hampaat mutta valitettavasti siihen menee vielä se toiset 30 vuotta ☺ ja sun hymy on todella kaunis ja luonnollinen ♡ sun ei sitä tarvi hävetä ♡

Kommentointi on suljettu.