Fibrokelit

Oijoi, kylläpä Herra Fibro tykkää näistä keleistä. Kylmää, märkää, sadetta kaikissa olomuodoissa. Pahin mahdollinen fibroihmiselle, ainakin minulle. Tänään on tuntunut pitkin päivää siltä, että jalkoja revitään muusta vartalosta irti. Särkylääkettäkin kokeilin, ei mitään vaikutusta eli fibroa on.

Käden vaiva ei sensijaan fibroa ole. Eilen sain onneksi apua työterveyslääkäriltä, lääkettä ja ajan omt-työfysioterapeutille, joka on aikasemminkin osannut minua auttaa. Tavallinen fysioterapia ei sovellu, saan siitä kovat säryt, mutta omt-terapeutti ei käytä sähköä/ultraääntä ym. juttuja, ei juurikaan edes hiero. Käsittely on jotenkin erilaista ja minulle soveltuvaa. Kiertäjäkalvot vaivaavat taas molemmissa olkapäissä kuten aina säännöllisin väliajoin. Mutta oikealla puolella on nyt jotain muutakin häikkää, kaulan alueella jonkinlaista hermopuristusta, joka aiheuttaa särkyä käsivarteen ja sormien totaalipuutumista. Puutumistuntemuksia on myös kasvojen alaosan alueella. TOS-oireyhtymästä nähtävästi on kysymys, joskaan varmaa diagnoosia ei ole. Katsotaan, saisiko omt-terapeutti pinnettä laukeamaan ja osaisiko mahdollisesti antaa jotain kotihoito/jumppa/venyttelyohjeita. Seuraava kuntoutusjakso on vasta elokuussa, siellä on kyllä loistavat fysioterapeutit, mutta sinne asti en vaivoineni voi odottaa.

No mitäs muuta sitten? Ei oikein kurjuutta kummempaa. Hiukan selkään puukostusta ja petettyjä lupauksia, niin meikäläinen on aika alamaissa taas. Kun on fyysisesti heikossa kunnossa, vahingoittuu helposti myös henkisesti ja pahoittaa mielensä ehkä ylimitoitetusti. Eikä jaksa pitää puoliaan. Mutta ei siitä sen enempää.

Onneksi on kaikkea ihanaa tiedossa. Tyttären koulumusikaalin (The Addams Family) ensi-ilta on ihan pian! Ja arvatkaapa ketä jännittää kaikista eniten 😉 Wappu on tulossa ja toivottavasti lämpimämmät ilmat. Sima on valmistumassa ja aion myös munkkeja paistaa, vaikka näkyvätkin vyötäröllä.

DSCN0958

 

Vapuksi meillä on mieheni kanssa pöytä varattuna eräästä korpihotellista. Tiedossa on kylpylämeininkiä, sauna ja iso kylmäallas fibrovaivoja helpottamaan. Kaikenlaista fyysistä aktiviteettia tai sitten ihan vaan oleilua, jos niin haluamme. Henkilökunnalle eli talonmiehelle, kokille, siivoojalle ja tarjoilijoille olemme antaneet vapuksi vapaata ja luvanneet selvitä kaikesta itse. Eli mökille ollaan menossa, ruokalista on juuri sellainen kun itse haluamme ja kuohariakin tulee lasiin kun itse kaataa.

DSCN2046

Mukavia vappumeininkejä kaikille!

 DSCN1481

2 kommenttia

  1. Mintti sanoo:

    Ikävä kuulla että selkään on muitakin puukottajia kuin herra Fibro! Ja nää kelit kyllä tosiaankin tekee tuolla Fibrolle hyvää, se saa jyllätä sydämensä kyllyydestä. Mulla parilla työkaverillakin fibro oireilee nyt pahasti. Toivottavasti pian lämpenee ja sulla toi mökkielämä toisi helpotusta <3

    • Maija sanoo:

      Joskus se menee vaan noin. Onneksi on särkyjen suhteen vähän helpompi olla, kun tuli tää KESÄ!!!

Kommentointi on suljettu.