Leikkausaika saatu vihdoin

Tänään postiluukusta tipahti vihdoin kirje päksistä ja sain leikkausajan 25.4.2016, eli alle kuukauden päähän. Sitä ennen pitää käydä vielä laboratoriossa ja leikkausta edeltävässä haastattelussa. Tällä hetkellä minä olen aika helpottunut ja odotan innolla leikkausta, jos se vaikka toisi helpotusta. Pari viikkoa sitten olin melkein koko viikon ilman kipuja, mutta viime viikolla ne tulivat takaisin taas aika pahoina. Eilen kaupassa käydessäni pyörryin kipujen takia, joten leikkaus on ihan tervetullut.

En vielä tiedä, mitä minulle tarkalleen tehdään leikkauksessa ja se vähän jännittää. Olen aiemmin ollut kahdessa leikkauksessa muiden asioiden takia ja käytännön asiat ja nukutus ovat minulle ihan tuttuja. Silti tämä leikkaus pelottaa minua aika paljon, koska se on paljon isompi ja toipumisaika on haastavampi kuin edellisissä leikkauksissa. Jotenkin minua jännittää se, että entä jos minusta ei löydykään endometrioosia, koska ultrassa ei ole näkynyt mitään. Mitä sitten tapahtuu? Kaikille kivuille ja oireille pitäisi löytyä sitten joku muu syy. Kovasti silti uskon, että endometrioosia siellä on, koska oireeni ovat niin samanlaiset ja monet lääkärit ovat olleet varmoja siitä.

Kuva otettu googlesta
Kuva otettu googlesta

Minulla leikkaus on jo 7 aamulla ja edellisenä päivänä en saa syödä kiinteätä ruokaa olikohan klo 17 jälkeen. Klo 24 jälkeen ei saanut syödä tai juoda mitään, joten nälkähän siinä varmaan tulee. Minä joudun jäämään osastolle yöksi, vaikka  yleensä operaatio tehdään päiväkirurgisena toimenpiteenä. Tälle en tiedä syytä, muut endometrioosittaret veikkasivat syyksi nuorta ikääni. Onneksi äiti on koko päivän mukana ja poikaystävä ja paras kaverini lupasivat tulla moikkaamaan sitten illemmalla, ettei ole ihan tylsää koko päivää. Seuraavana päivänä minun pitäisi päästä kotiin, jos vain pääsen vessaan, kävelemään ja syömään. Minähän asun yksin nyt Kouvolassa, mutta tänne en ole tulossa vaan jään äidin hoiviin Nastolaan sitten ainakin pariksi viikoksi.

Toipumisaika jännittää jonkin verran, mutta mikäs siinä, kun saa vain makaa pari viikkoa ja toinen hoitaa. Monille tulee kivuliaita hartiapistoksia, koska maha pumpataan täyteen ilmaan ja sitten se liikkuu kehossa. Vatsakaan ei välttämättä toimi, ruoka ei maistu ja epämääräistä vuotoa saattaa tulla. Mitään painavaa ei saa nostaa ainakaan viikkoon, kipulääkkeitä kuluu paljon, liikkua ei saa ja seksiä ei saa harrastaa vähään aikaan. Tulee olemaan tylsät viikot. Lisäksi huonona puolena on, että leikkaus on juuri tenttiviikolla, jonka takia joudun käymään uusimassa kaikki tentit. Lisäksi se on viikko ennen vappua, joten juhlatunnelmaa minulla ei varmaan silloin ole.

Minulle on ihan sama, kuinka vaikeaa elämä toipumisajalla on, kunhan vain toivun hyvin. Sen takia aloitin 2 kuukauden tipattoman, lopetan tupakoinnin ainakin viikkoa ennen leikkausta, tankkaan itseni täyteen vitamiineja, syön hyvin ja lepäilen. Kaikista eniten toivon, että tämä leikkaus toisi helpotusta elämääni, edes hetkeksi. Joillakin leikkaus ei auta mitään ja joskus jopa pahentaa oireita ja sitä en toivo itselleni, mutta eihän sitä voi koskaan tietää. Toivon vain, että kaikki menisi kohdallani hyvin

 

2 kommenttia

  1. Kati sanoo:

    En ole asiantuntija, mutta kun mua on useasti leikattu, niin tarkistathan lääkäristä että mitä vitamiineja, luontaistuotteita ja hivenaineita ei saa syödä kahteen viikkoon ennen leikkausta etteivät aiheuta mitään komplikaatioita…

    • Heidi sanoo:

      Moikka, ainoaksi kielloksi sain Omega3-valmisteet. Muuten saa ja kannattaakin syödä vitamiineja ja hivenaineita, nämä on katsottu läpi jo 🙂 Kiitos kuitenkin.

Kommentointi on suljettu.