Kyllä se KELA keinot keksii….

kela kuva
Viimeksi postasin siitä, miten KELA hylkäsi sairauspäivärahani vedoten, että ammattini on kotiäiti ja pystyn sitä työtä ja siihen verrattavaa työtä tekemään. Tein silloin asiasta suorasanaisen valituksen.
Sain lääkäriltä tosiaan uuden B-lausunnon, tai siis jatkoa taas ja siihen vaihdettiin ammattikohtaan ”ompelija”. Liitin tämän siihen valitukseen tueksi.
Nooo, kuinkas kävikään…. KELA se oli sitten käsitellytkin B-lausunnon UUTENA hakemuksena ja käytänyt siihen valitustani! Ei näin, ei todellakaan näin!!! Nyt mentiin jo asioiden edelle, oltiin liian nopeita liikkeissä. Olisin ymmärtänyt, että se käsitellään, jos se valitus olisi mennyt läpi. Mutta ottivat sen omatoimisesti käsittelyyn. Ja mikä itseäni siinä eniten risoo on se, että valitustani on käytetty asiassa ratkaisevassa asemassa, törkeää! Valitus oli tehty aikaisempaan hakemukseen, ei ratkaisuksi tulevaa varten.

Nyt ei ollut enää ammatia otettu huomioon, ei vedottu että olet työkykyinen tekemään ompelijan tai siihen verrattavia töitä. Nyt olivat kirjoittaneet, että kun olen ollut työtön pitkän aikaa, niin työkykyäni on verrattu työelämän yleisiin edellytyksiin, koska olen työttömänä työnhakijana, mutta en ole useaan vuoteen ollut työelämässä. Ovat myös arvioineet, että voin edelleen hakea ja ottaa vastaan työmarkkinoilla yleisesti tarjolla olevia töitä.
Ja miksi nyt syynä käytetään pitkäaikaista työttömyyttä, miksi ei aikaisemmin? Ennen vedottu että voit tehdä kouluavustajantöitä ja kotiäidintöitä jne. Näiden aikanakin olen ollut työtön. Miksi ei viimeksi kun ”kotiäitiydestä” hylättiin, niin vedottu työttömyyteen?
Miksiköhän en voi työllistyä? Siihen on ihan pätevät syyt. Se että olen ääreis kipeä, monia rajoitteita, en TYÖKYKYINEN lääkäreiden mielestä, sairaslomalla yhtäjaksoisesti jo yli kolmatta vuotta jne!! Nyt voinkin tehdä KELA:n mielestä ihan mitä vaan töitä. (En ole laiskuutani työtön, vain sairauttani!)
Ei hyvää päivää sanon minä!

Valitus ei tosiaan mennyt läpi, ylläri ylläri. Tuntuu kuin KELA ei tahtoisi niihin edes paneutua tai tehdä uusia päätöksiä. Helpompi sysätä kaikki vaan muutoksenhakulautakunnalle ratkottavaksi. Vähän sama, kuin lakaistaisiin roskat maton alle, pois silmistä, pois mielestä.
Siellähän mulla on nyt kaksi vai kolme valitusta jo ratkottavana… Ja lisää varmasti sinne tältä vuotta vielä menee.
Pakko tästä etukäteen hakemattomasta sairaspäivärahastakin on valittaa, ettei tule mistään napinaa, miksi en ole valittanut.

Ja ei, en jättänyt asiaa tähän. Laitoin törkeästi UUDEN sairaspäivärahahakemuksen vetämään sillä uudella B-todistuksella ammattina ompelija (siis sillä, jonka he jo ovat omatoimisesti käsitelleet).

Väännän sinne laitokseen niin kauan, kun saan järkevän selityksen. En tule hyväksymään näitä joka kerta eri syystä hylkäyksiä!

Ihanaa alkanutta kesäkuuta kaikesta huolimatta kaikille!

6 kommenttia

 1. Sairas kanssa sanoo:

  B-lausunto itsessään on hakemus. Siinähän on laatikko, johon lekuri laitaa ruksin joko sairaspäivärahaan, erityiskorvattavuuteen tai esim kuntoutustukeen. Missä sulla oli ruksi?

 2. Mia sanoo:

  Sairauspäivärahahan on korvaus ansionmenetyksestä, silloin kun sairastaa… Mitä ansioita sairauden takia olet menettänyt, jos et ole edes ollut töissä vuosikausiin? Ja olisi kiva kuulla miten olet näinä vuosina sairauttasi hoitanut/hoidattanut, että saisit työkykysi takaisin?

  • Johanna sanoo:

   Hei
   Sairautta jota edelleen tutkitaan, jonka syytä ei ole vielä löydetty tai aiheuttajaa, on houdettu monella eri tapaa.
   Monet jaksot fysioterapiaa, sieltä saanut akupunktiota, lymfaa, jumppaohjetta, Tens-laitetta. Lääkkeet on kokeiltu lääkärin kera ja kipupolilla, eri valmisteita, vahvuuksia, määriä, mistään ei apua. Puudutusta, kortisonia, viikon kestäviä kipupumppuhoitojaksoja. Mikään ei vie kipua pois.
   Ammatillinen- ja sekä Tules-kuntoutus käytynä, kummassakaan ei pystytty auttamaan.
   Kiropraktikko pitkät sarjahoidot ym läpi kokeiltuna.
   Jumpat ja lihaskunnosta huolehtimiset, kun kipu siihen antaa myöden.
   Eli on tässä ihan kiitettävästi ja laajalla skaalalla kaikkea kokeiltu, jos edes muistin kaikkea mainita.

 3. stop sanoo:

  Kuulostaa siltä, että täällä on yks ja sama kommentoija kommentoimassa samaa asiaa uudelleen ja uudelleen… huoh.

 4. Martina sanoo:

  Miksi ihmiset tulette purkamaan omaa pahaa oloanne tähän blogiin? Sairaankaunis-blogien ideana on tukea ihmisiä, joilla on krooninen sairaus. Unohtuukohan tämä nyt monelta kommentoijalta? Johanna tilanteesi kuulostaa epäselvältä, mitä se varmasti onkin jos et tiedä diagnoosia 🙁 Olen todella pahoillani tilanteesi vuoksi ja jatka taistelua! Olet rohkea nainen, kun kirjoitat blogiasi ja toivon paljon tsemppiä sinulle 🙂
  Terveisin, Martina <3

Kommentointi on suljettu.