Magneettikuvia ja omaa aikaa

IMG_20170505_161224Päivä mennyt nauttien omasta hyvästä seurasta. No, siitä tosin saa nauttia lähes joka päivä, mutta tämmöiset ”pois kotoa”-tyyppiset reissut on parhaita.
Muuten ei olisi tullut lähdettyä, tai edes mahdollista, mutta oli magneettikuvat ja lapset pääsivät isovanhemmille koulun ja päiväkodin jälkeen hoitoon. Eli otimpa tilaisuudesta kaiken ilon irti.
Ennen Tyks:iin menoa ehtisin pyörähtämään kaupungilla pikaisesti muutamassa vaateliikkeessä. Vihdoin löytyi kauan metsästyksessä ollut maximekko, joka ei kuitenkaan ole liian maxi tämmöselle 160cm pitkälle. Lähti matkaan 😉
Vanhemmalle lapselle bongasin sunnuntaina järjestettävään partiomarssiin siniset sukkahousut, jotka on muuten niin kivenkolossa kun olla ja voi. Yhdet ainoat oli enää jäljellä ja monta kauppaa on jo niiden perässä koluttuna.
Jo aamulla mielessä hiipi, pitäiskö sitä käydä kampaajalla, kun en ole aikohin käynyt. On tukkaa aina välillä leikattu ihan inasen, mutta silti niin tylsä ja raskas. Jätin asian muhimaa ja suuntasin kohti Tyks:iä.

Pienen palloilun ja kysymisen jälkeen löysin oikean käytävän ja hissin. Remontin takia ilmottautuminen tapahtui automaatilla, jossa taistelin omanaikansa, lopulta saaden ilmottautumisen onnistumaan. Hyvä kun istumaan ehtisin, niin jo tultiin hakemaan kuviin. Siinä kävellessä hoitaja kysyi, että nilkkahan se oli mitä kuvattiin. Juu EI, jos ihan lantio ja lanneranka tällä kertaa kiitos.
Vaatteidenvaihto ja odottamaan putkeen pääsyä. Oman lisäjännityksen tuotti laitetaanko varjoainekanyyliä, ei onneksi. Putkeenkin pääsin jalatedellä. Vaikka en ahtaanpaikankammosta kärsikkään, on se pääedellä putkessa oleminen silti jotenkin ahdistavaa. Yleensä olen aina silmät kiinni.
Mutta mikä kumma siinä on, että siellä alkaa aina naamaa kutittamaan ja aivastuttamaan. Joku ”nyt et voi liikkua, niin kutisen varmasti”-reaktio. Puolisentuntia ja homma oli ohi, saatiin hyvät ja selkeät kuvat. Selällään makaaminen vaan oli todella tuskaisaa, koska killuin sen pahaisen ristiluun päällä. Kipu huusi hoosiannaa kovempaa kun kuoro joulukirkossa. Mutta, se on ”normaalia” itselleni, kivusta en irti pääse.

Samaan aikaan olin saanut neurokirurgianosastolta puhelun. Olivat huomanneet, että olen magneeteissa ja oli soittelemassa jos kävisin samalla reissulla ranteiden rötgeniss. Mutta olikin huomannut, että nehän onkin jo kuvattu tällä viikolla tiistaina. Palataan siis tiistaihin pikaisesti…
Siinäkin sattui hyvin. Menin tosiaan tiistai iltana klo.20.30 Tyks:iin TT-kuviin. Olin hyvissäajoin paikalla, hoitaja tuli heti huhuilemaan ja pääsin kuviin. Siinä samalla sanoi, että huomattiin sun lähete ranteiden röntgeniin. Ei meillä yleensä ole tälleen tapana, mutta sä olet sen verran ajoissa, että kuvataan ensin TT altapois ja tuolla valmistellaan röntgenet sillä aikaa, et jos sulle vaan sopii niin käyt siellä samalla, niin ei tarvi niiden takia sitten uutta reissua taas tänne tehdä. Siis mahtavaa, todella hienoa asiakaspalvelua!

Nyt sitten odottelen tietoa, koska saan lääkärille vastaanottoajan, on melko ruuhkasaa ja luultavasti menee vasta kesän jälkeen. Ensi viikolla pitäisi selvitä miten edetään ja millä aikataululla.

Edelleen hiustenleikkuu kutkutteli ajatuksissa. Siinä sitten kaivoin Timma-palvelun esiin ja aloin verrata edullista kampaamoa keskustasta, jolla olisi vapaata tyyliin NYT. Todella hyvä sivusto! Nappasin ajan 10min aikasemmin, kun piti olla paikanpäällä ja hintakin oli hieman edukkaampi. Kyllä kannatti. Hiuset pestiin ja leikattiin reippaasti, tehtiin ilmava kevättukka. Ahh miten köykänen fiilis, kun raskas latva karsittiin pois, rikottiin, kerrostettiin. Tätä mä just kaipasin. Ja ennen kaikkea pientä itsensä hemmottelua.

Päiväkahvit jäi tänään juomatta kaikessa tohinassa, mutta ne tuli korvattua hyvin kuvassa olevalla Nescafe:n jääkahvilla, joita jaettiin torilla. Tulipahan maistettua, vaikka ei ihan omaksi lemppariksi yllä.
Ja hei mikä mahtava kevätsää! Ihana lämmittävä aurinko, että mä rakastan sitä lämpöpalloa taivaalla!   Tänään on sairaankaunis-ilma sairastaa!!
Toivotaan että saadaan viikonloppunakin nauttia lämmöstä! 🙂