Dialektisen käyttäytymisterapian aloitus

Moikka!

Valitettavasti minuun iski viime viikolla jo sitkeä flunssa ja sen myötä korvatulehdus, joten olen saanut syödä kipulääkettä ja taistellut korvatippojen kanssa (onneksi uljas poikaystäväni on rientänyt tippoja laittaessa apuun!) 😀

Sukkela Lumo "Hali" täytti 6kk! rakas tuleva opaskoira on saanut meillä tutustua tähän suureen maailmaan ja sen ihmeellisyyksiin. Erittäin oppivainen tyttö osaa jo peruskäskyt ja jäljestämisen alkeet!
Sukkela Lumo ”Hali” täytti 6kk! rakas tuleva opaskoira on saanut meillä tutustua tähän suureen maailmaan ja sen ihmeellisyyksiin. Erittäin oppivainen tyttö osaa jo peruskäskyt ja jäljestämisen alkeet!

Unen saanti on ollut koetuksella ja olen heräillyt parin tunnin välein. Ihme kyllä, unen päästä olen saanut taas kiinni siirryttyäni lämpimän ja turvallisen sielunkumppanini viereen (alla olevassa kuvassa). 😀

Yeah It's Me
Yeah It’s Me

Olen toitottanut tätä aikaisemminkin, mutta jotenkin koirat osaavat ilman sanoja, pelkällä läsnäolollaan rauhoittaa ja rakastaa… Pyyteettömästi. Kaikki jotka ovat minut koirieni kanssa nähneet, voivat 100% kertoa kuinka paljon rakastan koiriani ja teen niiden hyvinvoinnin eteen kaikkeni. 🙂

Ikimuiston Urho Kekkone "Urkki" Jälki treenit
Ikimuiston Urho Kekkone ”Urkki” Jälki treenit
Hali, jälki
Hali, jälki

Pääsin aloittamaan kauan odotetun dialektisen käyttäytymisterapian ”Taitoryhmän” avohuollossa. Tiivistettynä ryhmässä käsittelemme tunteidensäätelyn taitoja, tietoisuustaitoja (mm. nykyhetkeen keskittyminen, havainnointi, osallistuminen), tehokkaan vuorovaikutuksen taitoja ja ahdingonsietotaitoja. Kokoonnumme kerran viikossa ja saamme myös kotitehtäviä. Terapia on käytäntö painotteista ja ensimmäiseltä kerralta jäi erittäin hyvä fiilis! Juuri tätä kaipasin.

Minulla on selvästi tunteidensäätelyhäiriö. Siihen saan apua ja tukea sekä taitoja tässä ryhmässä. Sain myös tähän asti selkeimmän vastauksen kysymykseen mikä aiheuttaa tunteidensäätelyhäiriötä?
”Teoria; Synnynnäisesti tunneherkkä henkilö kasvaa ympäristössä, joka ei kykene tukemaan tunnesäätelytaitojen kehittymisessä.” En osaa kanavoida tunteitani oikein ja pienetkin vastoinkäymiset/pettymykset saattavat paisua elämääkin isommiksi asioiksi. Jään vellomaan pahaan oloon enkä löydä sieltä reittiä ulos. Kuvasin tätä tilaa aikaisemmissa kirjoituksissani ”labyrintiksi, jossa seinät kokoajan lähestyvät toisiaan.”

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Päivä kerrallaan. Toivotan jokaiselle sairaankaunista viikkoa!<3

minimeyoga.com
minimeyoga.com

8 kommenttia

 1. Kissakarhu sanoo:

  Heips! Kävin syksyllä tuollaisen dkt:n myös ja hyödyin siitä epävakaan ja vaativan persoonallisuushäiriöni kanssa todella paljon! tsemppiä 🙂 Avoin mieli ja itsemyötätunto on tärkeimpiä juttuja tunteiden käsittelyssä ja hyväksymisessä.

 2. K.K sanoo:

  Koirat ovat kyllä aivan mahtavia! Tän hetkinen elämäntilanne ei suo meille aikaa hankkia koiraa. 🙁
  Itsellänikin tunteidensäätö häiriötä. Itse asiassa patoutan kaikki negatiiviset tunteet. Ja sitten oonkin tikittävä aikapommi. Tuota terapiamuotoa oon miettinyt itsekkin. Ehkä vielä elämän tilanne antaisi myötä, että pääsisi sellaiseen. Kovasti tsemppiä!

 3. tuija sanoo:

  Itse kävin kipuryhmässä maidfulnes kokemuksia hakemassa. ei hullumpaa kun pääsee perille asiasta. Hienoa Oona että pääsit ryhmään, jaksamista hetki kerrallaan… ehyttä elämää kohti.

  • Oona sanoo:

   Joo kyllä varmasti hetki menee että pääsee jujuun kiinni, mutta erittäin hyvältä vaikuttaa! <3 🙂

 4. Anna Liisa sanoo:

  Hieno juttu Oona tuo terapia!

  Ihania kaikki nuo sinun koirasi. Halin kanssa olen sinut livenä nähnyt ja aivan mahtava teidän välinen juttu. Näkee kuinka Hali on ihan onnessaan sinun kanssasi. Koirakuvistasi facessa näkee sen, miten teillä on mukavaa yhdessä.
  Kyllä koiraihminen tämän huomaa.
  Onnellisia tessuja sinulla ja ovat onnenpekkoja sinut saadessaan emännäksi.
  Kaikkea hyvää teille sinulle, Lassille ja kouraperheellesi!

  • Oona sanoo:

   Voi suuri kiitos ihanasta kommentista! Ihan nousi kyyneleet silmiin!! <3

Kommentointi on suljettu.