Kun henki ei kulje

Kuten viime kirjoituksessa kerroin, minulla on ollut aika kauan ongelmaa keuhkojen kanssa. Ensin silloin näytti siltä, että siellä olisi nestettä, mutta ei sitten ollutkaan. Oli helpotus ettei siellä mitään ollut, sillä se keuhkojen tyhjentäminen ei olisi ollut mitään mukavaa puuhaa.

Minulla on kulkenut Ventoline kiekko matkassa jo monta vuotta. En ole sitä joutunut käyttämään kylläkään usein, ainoastaan oikeastaan silloin jos minulla on ollut flunssa. Nyt kuitenkin yhden ratsastustunnin jälkeen minua otti henkeen niin paljon, että nykyään pidän kiekkoa aina taskussa, kun teen jotain rasittavaa. Esimerkiksi välillä koiran kanassa lenkillä käydessä ottaa henkeen ja välillä taas ei. Outoa, mutta enhän minä mikään normaali tapaus muutenkaan ole. =D

Mainitsin asiasta nyt keskiviikkona lääkärille (oli vielä eri lääkäri, kun yleensä. En silti valita, oli sellane nuori ja komee mieslääkäri =D) ja hän ihmetteli myös asiaa. Rupesi siinä sitten puhumaan keuhkoveritulpasta ja minä siinä istuin ihan suu auki, että mitä hittoa? No kokeita otettiin ja ONNEKSI todettiin ettei mitään sellaista ole. Nyt sitten keuhkopuolelle laitettiin viestiä, että jos ne tutkisi asiaa paremmin.

Olen käynyt puhalluskokeissa ja keuhkoni toimivat 75 prosenttisesti. Se oli aikaisemmin vielä huonompi aikaisemmin eli tämä on jo parempi, vaikkei silti hyväkään. En oikeastaan kunnolla tiedä, mikä siellä oikean puolen keuhkossa on. Nestettä se ei ole ja tämä lääkäri puhui jtn arpeutumasta tai jtn sellaista. En oikein ymmärtänyt. Keuhkoni ovat siis tilavuudeltaan joku kaksi litraa. Kaverillani, joka vielä polttaa tupakkaa, on puolet isommat keuhkot. Eli ei se tupakointi aivan välttämättä keuhkoihin ainakaan tilavuuteen vaikuta. Korostan silti sanaa välttämättä. Omalla isälläni on esimerkiksi keuhkoauhtauma, mikä on aiheutunut pitkästä tupakoinnista.

Nyt on kuitenkin ollut jo parempi hengittää. Ehkä se siis oli vain seurausta pienestä flunssasta, en tiedä. Koiran kanssa jopa tänään juoksin lenkillä jonkun matkaa ja en hengästynyt normaalia enempää. Huomenna tulee testattua kulkeeko henki, kun ratsastamaan menen. Mutta tässä oli nyt tästä aiheesta. Hyvää ystävän päivää sairaankauniille sekä tietysti muille jo näin etukäteen. =)

Rölli auttoi tämän pätkän kirjoittamisessa =D<3
Rölli auttoi tämän pätkän kirjoittamisessa =D<3