Hetken olo on kevyt

Lauantai oli pahin päivä hetkeen, kuten ehkä tekstistäni pystyitte päättelemään. Olo oli ihan kamala ja ahdistunut koko päivän, tuntui että kuolen ja halusinkin sitä. En muista milloin olisin ollut niin pahasti ahdistuksen kourissa kuin silloin. Koko päivä meni melko sumussa, ahdistuen ja lyöden, itkien. Jossain kohtaa pääsin ilmeisesti kuitenkin nukkumaan ja sunnuntai korvasi lauantain kauheuden.

Aamulla heräsin eikä poikaystäväni ollut vieressäni. Huutelin hänen peräänsä, joten hän kömpi viereeni ja otti minut syliinsä. Tuhisin siinä unisena ja jaoimme rakkaudentunnustuksia. Olo oli mukavan lämmin ja turvallinen, niin kuin aina poikaystäväni sylissä. Hänen sylissään olen aina turvassa ja hän pitää minusta kiinni niin kuin ei koskaan haluaisi päästää irti. Se on parasta. En tietenkään saa siitä tunteesta kiinni kun olen ahdistunein ja masentunein, mutta kun olo on vain turta, pääsee se lämmön tunne valtaamaan pinta-alaa sielussani – ainakin hiukan.

Kia ja Minä3

Mukavan aamun jälkeen suuntasin yhdelle parhaista ystävistäni Kialle. Joimme kahvia, juttelimme ja nauroimme. Niin kuin aina. Kian kanssa on aina hyvä olla. Hänen kanssaan voi olla hiljaa tai jutella jos jokin ahdistaa. Olemme tunteneet toisemme hiekkalaatikolta. Asuimme ennen vierekkäisissä taloissa, sitten muutaman vuoden eri paikkakunnilla ja nyt hän vihdoin asuu taas muutaman junapysäkin päässä. Meillä on mennyt välillä vuosia juttelematta, mutta silti aina kun tavataan, on kuin ei oltaisi oltu hetkeäkään erossa. Kian seurassa löydän itsestäni tämän masennuksenkin alta osan itseäni. Kian seurassa olen hyvänä päivänä se oma kovaääninen ja iloinen itseni.

Kia ja Minä1

Tälläinen päivä oli eilen. Nauroimme niin että meinasin valehtelematta pissata housuun välillä. Meidän huumorintajumme kohtaa niin täysin! Pelasimme lautapelejä, Harry Potterin tietovisaa esimerkiksi. Lopulta pelasimme sanapeliä ja kun sen perusversio alkoi kyllästyttää, aloimme pelaamaa sitä pelkästään tuhmilla sanoilla (eli kirosanat, sanat jotka voi ymmärtää monella tavalla kuten ”muna” jne). Se on ehkä parasta Kiassa. Voin ehdottaa hänelle mitä vain tyhmää ja hän on aina mukana eikä katso minua kuin hullua niin kuin moni muu. Hänen kanssaan voin itkeä kuin pieni lapsi jos siltä tuntuu tai nauraa niin että vatsalihaksiin sattuu.

Rakkautta on ihmiset jotka eivät katoa vaikka itse hukkaisi itsensä.

  • Minka