8 mile

Katsoin eilen elokuvan nimeltä 8 mile. Pääosassa on Jimmy, hänen alkoholisoitunut äitinsä, pikkusisko ja Jimmyn rap-kaverit. Jimmy käy töissä autokorjaamolla taikka -tehtaalla, en muista kumpi se oli. Jimmy osallistuu kavereidensa provosoittamana rap-battleen ja käyttää taiteilijanimenään B-rabbit.
Voisin niin kuvitella itseni Jimmyn pikkusiskona, oman velipuoleni Jimmynä ja biologisen äitini Jimmyn äitinä. Hätkähdin kuinka myös tunnelma ja koko ympäristö oli samanlaista kuin omassa lapsuudessani ennen huostaanottoa.

Puhuin asiasta terapeuttini kanssa. Miten jokin elokuva voi yhtäkkiä tuoda niin monta kipeää ja ihanaa muistoa lapsuudesta? Vaikka asuinpaikat ovat eri maissa (minä Suomessa ja Jimmy Amerikoissa) niin päihteet ja alkoholismi näyttäytyvät perheessä samalla tavalla. Ainakin veljeni on yhtä tärkeä minulle kuin Jimmy pikkusiskolleen.