Adios Humira

Snapchat-4722143658884444876

Viime viikolla pistäydyin reumalääkärini juttusilla sairaalalla ja sain terveydellisesti mahtavia uutisia pitkiin aikoihin. Olen käyttänyt biologisia reumalääkkeitä jo vuosia. Ensin kokeiltiin remicadea, joka ei oikeen toiminut vaan aiheutti allergisen reaktion. Humira oli seuraava vaihtoehto, jota olenkin käyttänyt suhkot säännöllisesti kesästä 2013 asti. Veri arvoni olivat kuitenkin hyvät ja nivelet ovat olleet hyvässä kunnossa jo pitkään, jonka takia lääkärini ehdotti lääkkeen lopettamista.

Olen enemmän kuin innoissani tästä valinnasta, sillä itseni pistäminen kahdenviikon välein ei koskaan ollut mitään kivaa puuhaa. Säästän samalla myös lääkekustannuksissa, sillä Humira on ehkä kallein lääke mitä olen koskaan käyttänyt. Sen avulla olen saanut kelan katon (612€) täyteen joka tammikuussa. Vaikka lääke on ollut kallis, se oli myös se joka loppupeleissä toimi. Tammikuisin piti vain kaivaa jostain vähän ekstra rahaa lääkkeen ostamiseksi. Vanhempani avustivat lääkkeen saamisessa paljon, sillä opiskelija budjetin lääke humira ei ole.

Olen tehnyt viimeiset tentit vaihto yliopistooni ja olen viimein kesälomalla ennen töiden aloittamista. Eli noin 5 päivää. Lomasta voisi toki nauttia enemmänkin, mutta olen pääosin viettänyt aikaani sohvan pohjalla flunssan kourissa siitä asti kun tulin takaisin kotiin. Antibiootit sain terveyskeskuksesta, mutta silti olo on nuutunut ja tukkoinen. Ehkä se tästä lähtee paranemaan päin. Pienen Pohjois-Karjala reissun tein kotiseuduille viikonloppuna juhlistamaan pikkuveljeni ylioppilaslakkia, josta päädyin Joensuuhun tapaamaan osaa ystävistäni pitkästä aikaa. Tämä reissu ja viidenkymmenen ihmisen juhlat eivät ainakaan parantaneet tilannettani ja takaisin Lappeenrantaan tullessani olin aivan poikki. Hiljalleen kuitenkin antibiootit alkavat tehdä tehtäväänsä ja jaksan jo arkipäivän askareita hieman paremmin. Flunssassa olen ollut siis about kuukauden. Olin reissussa Maltalla toukokuun alussa, josta flunssa lähti matkaan ruotsiin ja lopulta suomeen, josta sain viimein antibiootit. Ruotsissa terveyskeskus ei niitä suostunut määräämään, koska se oli selkeästi virus. Täällä lääkäri oli hieman toista mieltä asiasta kurkusta otetun pikakokeen ollessa selkeästi positiivinen ja tulehdus arvojen ollessa hieman koholla.

Anyway, olen ansainnut stressittömän viikonlopun, sillä koulua minun ei tarvitse nyt ajatella. Humira on toivon mukaan lopullisesti poissa kuvioista ja flunssa lähtemässä. Ei tässä kai tällä hetkellä muuta valittamista ole.  Heippa Humira, ei tuu ikävä! Till nästä gång! 🙂

IMG-20160222-WA0090