Oho!

Kolme kuukautta on vierähtäny. Aika menee nopsaan. Mulla on ollut väsykausi. Sellaista sattuu kun sairastaa kroonista uupumusta, asiat jäävät puolitiehen ja kesken. Projekteja ei saa valmiiksi, ystävät joutuvat pettymään peruutuksiin ja siihen etten saa otettua yhteyttä vaikka haluaisin.

Mulla meni marras-, joulu- ja tammikuukin vähän ohi, jotenkin sumussa. Mulla ei ollut varaa ostaa lisäravinteita jotka buustaa mun mitokondrioita, joten sekin varmaan vaikutti. Samoin kuin tämä pimeys ja hitaus ja hiljaisuus mikä on tämä talvi. Nyt on lisäravinteet hankittu ja niitä syödään, päivät pitenevät ja valo lisääntyy. Ehkä nämä vaikuttaisivat siihenkin että jaksaisin olla hereillä.

Mä olen mitanuut aktiivisuusrannekkeella mun päivien ja öiden toimintoja, ja näyttää normaalilta että nukun yli 10 tuntia yössä ja aika usein päikkäritkin. Siihen on onneksi ollut mahdollisuuttakin kun olin marras-joulukuun vaihteessa kolme viikkoa lomalla ja nyt on toinen lomakausi menossa. Ja tulevat tarpeeseen. Joulu me oltiin vain kotona ja levättiin. Uusi vuosi oltiin kotona ja pidettiin koiria kainaloissa, ne kun eivät pidä räiskeestä.

Musta tää, että tulee pitkiä taukoja, kuvaa hyvin tätä sairautta. Krooninen väsymysoireyhtymä – sehän kuulostaa siltä että väsyttää koko ajan. Niinkuin tekeekin. Mutta väsymys ei mene ohi nukkumalla, se jatkuu aina vain. Ja jos teet jotain liikaa, vaikka käyt kaupassa, niin se pahenee. Ainoa mikä auttaa on lepo, eikä sekään vie väsymystä pois, mutta se mahdollistaa sen että voi nousta sängystä, pukea päälleen, syödä, ja tehdä noin yhden asian päivässä.

Muutaman bloggauksen olen tehnyt toiseen blogiini Tasapainoilua ja tassunjälkiä, siellä vähän enemmän tän hetkisestä elämästä, kuten vegaanihaasteesta johon osallistuin tammikuussa – ja meinaan jatkaa 🙂 Olen myös ollut melko ahkerana yhdistysjuttujen kanssa, käyn verkkokurssia yhdistystiedottamisesta, jos sieltä oppisi jotain kätevää meidän yhdistyksen eteen.

On mulla mielessä aiheita joista kirjoittaa, mutta nyt tuli vain tällainen Oho-juttu 🙂 Kivaa alkanutta vuotta teille kaikille <3