Arjen rutiinit

Nyt kun koulua on käyty kolme viikkoa, alkaa jo muodostumaan omat arkirutiinit ja koulukaveritkin alkavat käymään tutuiksi. Alkuviikosta meillä on kaksi etäpäivää ja niille päiville annetaan aina jokin tehtävä.  Lähiopintopäiviä minulla on keskiviikosta perjantaihin. Lähiopintopäivinä herään kuuden aikaan. Aikaisiin herätyksiin olen tottunut kesän aikana, joten ne eivät tuota minulle ongelmaa. Pitäisi vaan osata mennä nukkumaan aikaisemmin. 😀  Aamulla aika tuntuu menevän todella nopeasti ja aina tulee vähän kiire. Yleensä aamuisin joudun hoitamaan avanteen, mikä vie jonkin verran aikaa, riippuen siitä osaako avanne olla juuri silloin hiljaa vai onko se vähän villimmällä päällä. Tähän mennessä avannepussin vaihto aamuisin on sujunut ihan hyvin muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kärsin yhä pahoinvoinnista päivittäin. Jos pahoinvointia ei ole aamulla, niin se varmasti tulee myöhemmin päivällä. Myös mahakipuja on ollut, mutta ei kuitenkaan niin usein kuin ennen. Olen jo kerran joutunut lähtemään koulusta kesken päivän kotiin mahakivun ja huonon olon takia. Kipu oli niin kovaa, että mietin miten tulen selviytymään koulusta kotiin bussilla. Onneksi olen muuten pystynyt olemaan koulussa joka päivä. Jos aamulla on sellainen olo, että pitäisikö ottaa kipulääkettä mukaan, niin kannattaa ottaa.

 Aamupalan syöminen on tuottanut vaikeuksia. Pyrin aina ennen kouluun lähtöä syömään edes jotain, mutta pahoinvoinnin takia se on aika haastavaa.

IMG_0776
Aamupala, joka on nopea ja helppo tehdä. Tällä lähtee päivä hyvin käyntiin.

Koulu alkaa aina yhdeksältä, mutta matkoihin menee aikaa. Koulupäivät kestävät yhdeksästä neljään.  Opiskelu on tuntunut mieluisalta eikä ajan kulkua edes huomaa. Aika kuluu nopeasti mukavien ihmisten ja mieluisan tekemisen parissa. Olemme jo päässeet kuvaamaan videokameroilla ja opettelemaan editointia. Kaikki tähän mennessä käydyt asiat ovat oikeasti kiinnostaneet minua. Luennot ovat olleet todella mielenkiintoisia. Vielä ei ole tullut sellaista hetkeä, että olisin tylsistynyt koulussa. Se on varmasti myös merkki siitä, että olen opiskelemassa oikeaa alaa. 🙂 Muutenkin tämän tyylinen opiskelu, missä ei tarvitse koko viikkoa olla koulussa, sopii hyvin minulle.

Viime viikolla teimme vastuuohjaajan kanssa minulle henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Siinä keskustelussa tuli myös puhetta minun lukio-opinnoista. Päätimme yhdessä, että on järkevämpää nyt keskittyä vain näihin opintoihin ja suorittaa lukio loppuun joskus myöhemmin. Vastuuohjaajan sanoin ”pitää ottaa oma jaksaminen huomioon”. Olen tästä itsekin samaa mieltä. Teen yhä töitä opiskeluiden ohella, joten siihen päälle vielä lukio opinnot voisivat olla vähän liikaa.

Etäopintotehtävänä tällä viikolla on luonnon kuvaaminen. Kävin viikonloppuna kuvaamassa, mutta ajattelin tänään vielä käydä kuvaamassa lisää materiaalia.  On parempi, että materiaalia on liikaa kuin liian vähän. Keskiviikkona editoidaan sitten niitä koko päivä. Vielä tässä vaiheessa editointi on kivaa ja hauskaa, mutta uskon hymyn vielä hyytyvän, kun pääsemme kunnolla editoinnin ihmeelliseen maailmaan kiinni. 😀

https://www.facebook.com/MeMylifeAndIBD/