Elämä helpottui kerralla

Vähemmän virkeää aamupäivää kaikille!

Muutama viikko on taas vierähtänyt. Sitten edellisen kirjoitukseni, minulle tulikin pikavauhtia myöntö FreeStyle Libre-verensokeriskannerilaitteeseen! Voi tätä autuasta onnea. Minulla on nyt ollut kaksi viikkoa tämä laite ja elämäni on kyllä ollut ihanan helppoa tämän ansiosta. Alkuun en oikein luottanut arvoihin, vaan otin parimittauksia että skannasin verensokerin eka Librellä ja sitten vertasin sitä verensokerimittarilaitteen tulokseen. Välillä oli jopa 4 mmol/L heittoja, mutta sitten totesin että parempi nyt vaan luottaa tähän systeemiin ja jos on outo olo tai epäilyttää, niin mittaan varmuuden vuoksi sormenpäästä.
Mielenkiintoisinta on nähdä yöajan verensokerit. Yöni menevät aika tasaisesti verensokerien suhteen, mikä on helpotus itselleni. Marraskuussa minulla pitäisi olla aika taasen diabeteslääkärilleni, jossa katsotaan olenko hyötynyt laitteesta ja saanko siihen lähetettä uudestaan. Tällä hetkellä Libre on minulla käytössä vain kolme kuukautta.

Tällä laitteella skannataan arvot käsivarteen asetetusta "napista". Tässä asennuksen jälkeiset arvot.
Tällä laitteella skannataan arvot käsivarteen asetetusta ”napista”. Tässä asennuksen jälkeiset arvot.

Nyt totutellaan siis tähän hetken aikaa. Kyllä tämä on ollut niin helpottava masiina ja sormenpäät ei kärsi samalla lailla enää, kun homma hoituu kätevästi vain suhauttamalla laite napin ohi. Tämä sensorointinappi vaihdetaan kahden viikon välein.
Huomenna minulla onkin silmälääkäri, jota taas vähän etukäteen jännitän. Toivon, ettei silmieni tilanne ole muuttunut huonompaan vaikka hoitotasapainoni on pysynyt samana. Silti näitä käyntejä aina jännittää ennakkoon, koska itse tehtävät toimenpiteet eivät ainakaan ole yhtään mukavia. Ja silmäsairaudet ovat yleensä niin salakavalia, että ilman tarkempia tutkimuksia en varmaan hirveän radikaalia muutosta näkisi itse näössäni.

Tuntuu, että tapahtuu paljon asioita niin terveysrintamalla kuin muissakin asioissa. Olen kärsinyt hienoisesta stressivatsasta sekä unettomuudesta tästä johtuen. Toivon, että kaikki elämän palikat joskus vain loksahtaisivat kohdalleen, eikä minun tarvitsisi murehtia. Kuten aikaisemminkin olen maininnut, elämässäni on äärettömän upeita ystäviä mutta yksinäisyyteni kuplasta puuttuu vain se joku tärkeä henkilö. Näin syksyn tullen taas huomaan olevani omalla tavallaan yksin, ilman parisuhdetta, ja se raastaa minua. On helppo sanoa, että nauti elämästä ja ei niitä miehiä mihinkään tarvitse. Minä tarvitsen ja olen todellakin parisuhdeihminen. Tiedostan faktat ja toisetkin faktat näistä asioista, että parisuhteita ei niin vain muodosteta ja selviän vallan mainiosti yksinkin. Mutta olisihan se elämä mukavampaa jakaa jonkun erityisen ihmisen kanssa.

Kävin viikonloppuna istuskelemassa tällaisen vempeleen kyydissä. Pääsin ampumaan kuulapyssyllä vauhdista, oli hauskaa!
Kävin viikonloppuna istuskelemassa tällaisen vempeleen kyydissä. Pääsin ampumaan kuulapyssyllä vauhdista, oli hauskaa!

Eipä tässä muuta kurjuutta kummempaa, pysytään taas lukijat kuulolla!