Jos pysähdyn edes hetkeksi ajattelemaan, tunnen että kuolen

Kirjoitin yhdessä blogitekstissäni että ostin lentoliput Norjaan. Lähtö olisi kahden viikon päästä, päivä sen jälkeen kun olen käynyt pääsykokeissa. Ihana innostus matkasta on poissa ja ajatus yksin lähtemisestä enemmän oksettaa. Olen vakavasti ryhtynyt harkitsemaan matkan peruuttamista, mutta pieni ääni päässäni haukkuu nössöksi koska en uskalla lähteä. En tiedä mitä tekisin, enkä uskalla puhua asiasta kellekkään muulle paitsi psykologilleni. Olen kertonut jo niin monelle matkastani. ”Minäpäs lähenkin kesällä Norjaan itekseen seikkailemaan!”. Mitä ihmiset ajattelevat jos nyt kerronkin että matka peruuntuikin?

Aloitin myös psykologin ja lääkärin ehdotuksesta päivittäisen ahdistuslääkityksen uudelleen. Ne ovat vissiinkin alkaneet vaikuttaa, sillä viime sunnuntaista lähtien olen kokenut inhottavia mielialavaihteluita. Jokatoinen minuutti koen suurta iloa ja itsevarmuutta. I’m the queen of the world! Mutta jokatoinen minuutti taas tahtoisin vain itkeä, mennä peiton alle piiloon ja unohtaa kaiken. Välillä on tehnyt myös mieli taas viiltää, mutta onnekseni olen jättänyt sen välistä. Eniten ahdistusta koen kun olen yksin ilman mitään tekemistä. Sen takia yritän täyttää päiväni kaikella mahdollisella menolla ja puhun muille ihmisille lakkaamatta. Jos pysähdyn edes hetkeksi ajattelemaan, tunnen että kuolen.

Viime lauantaina minulla oli hauskaa. Pääsin tanssimaan ja kuuntelemaan kaverin bändin keikkaa. Tapasin uusia ihmisiä. Kävin jopa tinder-treffeillä. Tunsin itseni voimakkaaksi ja täysin erilaiseksi ihmiseksi. Aivan kuin minulla olisi joku rohkeampi ja ihanampi ”sivupersoona”. Uskalsin jopa kiivetä pöydälle tanssimaan ja vilkuttelemaan tuntemattomille ihmisille. Puhuin jopa muutamalle tuntemattomalle ihmiselle! Aluksi ujolta ja jopa hieman välinpitämättömältä vaikuttanut tinder-deittinikin uskalsi pikkuhiljaa avautua minulle. Treffien jälkeen hän sanoi minua söpöksi ja hassuksi persoonaksi. (Huom. en ollut humalassa.)

Miten saisin tämän rohkeamman ja ihanamman sivupersoonan enemmän esille? Tämä sivupersoona uskaltaisi varmasti lähteä Norjaan. Häntä ei ahdistaisi ajatus käydä pääsykokeissa. Hän varmasti rakastaisi autolla ajamista. Sen sijaan voiton vie koko ajan tämä heikompi persoona. Pieni tyttö, joka pelkää ja ahdistuu. Hän ei tahdo olla tekemisissä kenenkään kanssa. Hän ei tahdo olla tekemisissä edes itsensä kanssa. En tiedä mitä tehdä.

Yksi kommentti

  1. Mintti sanoo:

    Todella hienosti kuvaat tuota kakseutta mikä ihmisessä on. Toisaalta rohkea ja ulospäinsuuntautunut ja toisaalta arka ja vetäytyvä. Mä uskon että sä olet noita molempia, ja molemmat puolet on yhtä hyviä ja sinuja <3 Nuorena kannattaa matkustella, sen mä opin omasta elämästäni, ja kannattaa muistaa että aina pääsee takaisin kotiin jos siltä tuntuu. Yhtään matkaani en ole katunut, voimia sulle <3

Kommentointi on suljettu.