Erillainen Kokemuskouluttajakeikka

Kun vammauduin melkein 18 vuotta  sitten olin luonteeltani arka ja kuten monille muillekkin minullekkin oli  ne  traumat jääneet peruskoulun esitelmistä..
Mutta vammautumisen jälkeen oli pakko uskaltaa eri tavalla hoitaa virallisiakin asioita ja jaksaa taistella alusta lähtien niistä omista oikeuksista.
Siinä aika nopeasti  itä oppi, pakon edessä…
Se oppi ei ole kyllä mäkeen mennyt.
Ja n. 7 vuotta sitten päääsin kouluttautumaan kokemuskouluttajaksi ja minulla on keikkoja ollut paljon niin tulevia lääkäreitä, lähihoitajaopiskelijoita ja nämä keikat mitä edelleen  jännitän peruskoululaisille puhumassa käyn  myös.
Ehkä jännitän niitä siksi että odotan jonkinlaista buuaus reaktiota kun täti tulee kertomaan miten Elämä nyt on kohdellut..
Ei näin ikinä ole tapahtunut, mutta ne omat vanhat kokemukset ovat niin syvällä kai.
Tällä viikolla torstaina minulla oli taas mahdollisuus päästä puhumaan toisen kokemuskouluttajan ja Opaskoira Bopin (www.facebook.com/katjajaopaskoira )  kanssa Elämästä Erillaisena tässä yhteiskunnassa ja Erityisesti Näkövammaisen kannalta. 4 eri luokkaa päivän aikana meitä kuunteli, eikä yhtään järjestyshäiriötä koko päivän aikana luokissa.
Hiiskumatta kuuntelivat ja hienosti kyselivätkin!
Kysymykseen että Mitä lapset sanoisivat että sokea ei voi tehdä saadaan usein sellaisia  helppoja vastauksia: ei voi tehdä käsitöitä tai katsoa telkkaria. No, käsitöitähän voi  tehdä ja telkkaria me kuuntelemme kyllä sujuvasti. Mutta nämä lapset keksivät heti kännykkäpelien pelaamisen ja siihen jouduimme  myöntymään, että joitan pelejä on suunniteltu niin että sokeakin voi pelata, mutta meistä ei kumpikaan ole pelannut 🙂
Mutta kun kotiin tästä sessiosta tulimme oli kyllä voimat täysin poissa.  Kyllähän se totta  on että en minä edelleenkään kunnossa oikeastikkaan ole, mutta henkisesti oli kyllä    Super Suoritus taas ja joka kerta murran niitä kouluajan traumojani näillä keikoilla. Kyllähän minä puhun vaikka auditoriolliselle aikuisia ihmisiä mutta luokallinen peruskouluikäisiä onkin eri asia…
Mutta kun siitä selvisin taas olen Askeleen Vahvempi muuuhunkin Elämään!
Torstaina kyllä ilta meni sohvalla ja siitä suoraan sänkyyn… Niin totaalisesti kaikkeni päivän  aikana  annoin…

2 kommenttia

  1. Oona sanoo:

    Ihana kuulla että käyt tuolla tavalla puhumassa muille!! 🙂

  2. Mintti sanoo:

    Kokemuskouluttajatyypit ovat ihan painonsa arvoisia kultaa! Upeaa että teet sitä, vaikka se ei olekaan sulle helppoa – hatunnosto ja kiitos siitä <3

Kommentointi on suljettu.