Sairaankaunis x Sekasin talk show

No hei taas!

Nyt ollaan sellaisella asialla kuin mielenterveysongelmat. Kuinka moni olisi valmis niistä puhumaan kameran edessä? Matkustamaan lähes 6h yhteen suuntaan Pasilan studiolle kuvauksiin? Mennä ohjelmaan henkilöiden kanssa, jotka näkee ensimmäistä kertaa elämässä? 😀 Täältä löytyy yksi, joka ei kadu hetkeäkään.

Minä, Nanku, Tanja ja Valtteri
Minä, Nanku, Tanja ja Valtteri

Me istuttiin alas, hengitettiin sisään ja ulos ja pistettiin kamera pyörimään. Keskusteliin aiheesta, josta oltaisiin ehkä enne vanhaan kuiskuteltu. Puhuttiin omista kokemuksista ja tunteista. Käytiin läpi diagnoosit ja miten ne vaikuttaa meihin arkielämässä. Ollaanko me muutakin kuin hulluja? Nankun videossa tekemän testin mukaan ainakin sairaan SEKASIN! Joko olet valmis katsomaan videon? Sen löydät täältä.

Tanjan blogin löydät nimellä "täydellinen elämäni"
Tanjan blogin löydät nimellä ”täydellinen elämäni”

Kun kuvaus oli ohi, kameramies sanoi: ”nyt saa hengittää!” Ja sitähän me tehtiin. Naurettiin, vaihdettiin fiilikset ja huokaistiin helpotuksesta. Me tehtiin parhaamme ja toivottavasti siitä olisi muille hyötyä. Kotiin matkustaessani mietin mihin kaikkeen sitä aina oikein ryhdynkään. Mua rupes kauheesti hymyilyttämään. Tää on just tätä elämää mihin mut on tehty. Rikkomaan vähän niitä rajoja ja sitä omaa muuria, jonka nämä sairaudet on mun ympärille rakentanut.

Haluan kiittää Nankua, joka mua pyys ohjelmaan mukaan. Haluan kiittää Tanjaa ja Valtteria, jotka oli ohjelmassa myös mukana. Ja ennen kaikkea kiitos YLE ja sen ”Sekasin” kampanja (käy katsomassa täältä) joka on tuonut nuorten mielenterveysongelmia ja niihin puuttumista esille!

Tehdään maailmasta päivä kerrallaan parempi paikka. 🙂

Oona

2 kommenttia

  1. Tepa sanoo:

    Tuo Ylen kampanja oli kyllä hyvä, seurasin montaakin juttua kampanjan aikana heiltä. Vilkaisin myös tuon teidän lähetyksen, olisi kiva jos sairaankauniin kautta saataisiin oma talk show! 😀

    • Oona sanoo:

      Se ois kyllä ihan mahtava juttu!! 🙂 Mustakin toi koko kampanja oli tosi hyvä ja tärkeä! 🙂

Kommentointi on suljettu.