Viisi vuotta sitten jouluaattona tämä kaikki alkoi räjähtämällä. Tuosta jouluaatosta eteenpäin meni kaksi kuukautta oksennellessa ja ripuloidessa verta. Tuon kaksi kuukautta pelkäsin koko ajan pahinta. En ollut silloin vielä kuullut sairaudestani mainittavan edes sivulauseessa. Nyt viisi vuotta myöhemmin vietän ensimmäistä jouluani avanteen kanssa. Pitkä matka on kuljettu ja vielä sitä on jäljellä. Vähän jännittää miten avanteen kanssa joulun viettäminen sujuu. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja esimerkiksi tukoksia ei tule.

Näin jouluna on hyvä pysähtyä miettimään asioita joista saa olla kiitollinen. Olen todella kiitollinen ystävistäni, perheestäni ja avanteesta. Tämä vuosi on ollut täynnä muutoksia. Olen tämän vuoden aikana tavannut useita kohtalotovereita. Sairaalassa ollessani tapasin kaksi ihanaa ihmistä. Heidän kanssaan on tullut vietettyä aikaa sairaalan ulkopuolellakin. Tänä vuonna olen oikeasti tajunnut vertaistuen tärkeyden. On ollut ihana tavata ja jakaa omia ajatuksia muiden IBD:tä sairastavien kanssa.

Tässä kohtaa haluan kiittää kaikkia teitä, jotka ovat tätä blogia lukeneet. Oikein mukavaa ja rauhallista joulua teille kaikille.